Jurnalistă cu arsuri pe față și mâini, în urma gazelor lacrimogene: «Eram singură în acea zonă»

Ultima actualizare:

    Jurnalista Ioana Moldovan a povestit despre întâmplarea neplăcută pe care a trăit-o la protestele din CapitalăFoto: Facebook
Jurnalista Ioana Moldovan a povestit despre întâmplarea neplăcută pe care a trăit-o la protestele din CapitalăFoto: Facebook

O jurnalistă a povestit pe rețelele de socializare experiența neplăcută pe care a trăit-o în cadrul protestului anti-guvernamental din Piața Victoriei, în momentul întâlnirii cu un grup de jandarmi. Ioana Moldovan a povestit că unul dintre oamenii legii i-a dat cu spray lacrimogen direct în ochi, chiar dacă se afla singură, într-o zonă adiacentă Pieței Victoriei, și a ridicat mâinile, prezentând legitimația de presă.

Jurnalista Ioana Moldovan a povestit că a fost agresată de jandarmi la protestul de vineri și că aceștia i s-au adresat într-un mod vulgar. Limbajul explicit a apărut în momentul în care Ioana le-a reproșat jandarmilor că a primit un jet de gaze lacrimogene în față, fără vreun motiv concret. 

„Despre unii jandarmi și cum am ajuns ieri noapte la SMURD: După ce jandarmeria a evacuat Piața Victoriei cu gaze lacrimogene, eram cu un grup de protestatari care s-a refugiat pe Buzești. La un moment dat, un alt dispozitiv de jandarmi a apărut de pe o stradă laterală și i-au încercuit. Văzând jandarmii în fugă, am ridicat mâinile sus, aparatul într-o mână și legitimația de presă la vedere în cealaltă. Eram singură în acea zonă”, a relatat Ioana Moldovan.

Aceasta a povestit că de ea s-a apropiat un jandarm, care i-a dat cu gaze lacrimogene și a înjurat-o. „Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat și mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanță de câțiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis: 

- Mi-ați dat direct în ochi. A venit răspunsul unuia dintre ei: -„Și ce voiai, să te f*t? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

În timp ce încercam să mă îndepărtez cât mai repede de ei, auzeam vocea jandarmului care continua să mă înjure”, a mai adăugat jurnalista.

„Am traversat piața și am ajuns la SMURD, unde mi-au tratat arsura de pe față. Arsura de pe mână nici nu am simțit-o atunci. RESPECT imens pentru cei de la SMURD, atât pentru ajutorul din noaptea de ieri, cât și pentru întreaga muncă pe care o fac. Mulțumesc tuturor pentru mesajele de grijă, sunt bine acum”, a conchis Ioana Moldovan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net