Jurnalista Anca Mureșan a fost găsită moartă, după ce a consumat "șoricioaică" și a intrat în râul Mureș

Ultima actualizare:

    Anca Mureșan, o fată plină de viațăfoto: Facebook
Anca Mureșan, o fată plină de viațăfoto: Facebook

Destin tragic pentru o tânără jurnalistă din Arad, care a murit la doar 47 de ani, în apele Mureșului. Apropiații spun însă că ultimii ei din viață au fost un chin, după ce a intrat într-un anturaj dubios. Înainte să moartă, consumase "șoricioaică", împreună cu iubitul ei.

Dispariția femeii a fost sesizată joi după amiaza, după ce bărbatul cu care a consumat “șoricioaică” în zona Splaiul Mureșului și-a revenit de sub efectul substanței. Se pare că acesta era iubitul ei, un interlop local. Potrivit Aradon.ro, el a spus Poliției că miercuri seara au consumat substanțe cu efect psihoactiv, că femeia s-a dezbrăcat și a intrat în apă să se scalde. Pompierii au fost solicitați pentru efectuarea căutărilor pe cursul râului. Din păcate pompierii au confirmat vineri seara moartea Ancăi Mureșan. Trupul arădencei a fost găsit în jurul orei 23:30 în zona Pecica, după ce apele Mureșului l-au scos la suprafață.

Înainte să moartă a consumat droguri cu iubitul ei

„Astăzi (n.r. joi), în jurul orei 13.30, am fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că aseară prietena lui ar fi sărit în râul Mureș. Din primele verificări, a reieșit că în seara zilei de 14 iulie, cei doi ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv, iar la un moment dat femeia în vârstă de 47 de ani, din municipiul Arad, ar fi sărit în râul Mureș. La fața locului a fost solicitat și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Arad, care în acest moment efectuează căutări pe cursul râului”, a declarat inspector de poliție Livia Pescar.

Mărturiile apropiaților: "A pierdut bani, apartament, chiar şi minţile putem să spunem"

Surse din anturajul Ancăi, citate de Ziardearad.ro, spun că ultima parte a vieții ei a fost un chin. "A căzut pe mâna unui anturaj care a tras-o în jos cât de mult a putut. A pierdut bani, apartament, chiar şi minţile putem să spunem. Se droga şi nu mai ştia de ea. A cerut ajutor de multe ori poliţiei şi i-a chemat, deoarece era bătută, însă nimic. Stătea în centrul oraşului şi vecinii pot să spună cât era de chinuită. Anca nu mai era cea pe care o ştiam toţi din trecut. Nu a putut să scape de cei pe mâna cărora a picat. A încercat să strige după ajutor, dar nimeni nu a auzit-o”, este mărturia unei cunoscut al Ancăi. Potrivit sursei citate, în urmă cu aproximativ o lună, Anca Mureșan a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj în care descria fiecare persoană care îi datora bani. Disperarea ei se citea în cuvinte. A scris şi cine i-a luat apartamentul şi tot. Mesaj, care a fost şters la scurt timp, probabil după ce a primit ameninţări. A rămas fără casa părintească, fără haine şi mobila din interior. În timp Anca şi-a pierdut prietenii, bunurile, banii şi în final viaţa.

Șoricioaica, drogul "zombie"

Medicul toxicolog Tudor Ciuhodaru a explicat pentru EVZ care sunt efectele consumului drogului numit șoricioaică. Acesta oferă renumita stare „zombie”, declanșată de otrava care se folosește împotriva rozătoarelor. „Șoricioaica este utilizată în combinație cu diferite alte tipuri de droguri de sinteză. Se fac niște cocktaill-uri cu potențial letal, atât direct: tulburări cardiace, respiratorii, urmat de colaps, comă și într-un final se ajunge la deces. Iar în mod indirect apare agresivitatea, care este de două tipuri – cea hetero – când devenim agresivi cu ceilalți și autoagresivitatea – efecte imprevizibile, letale, probleme cardiace, respiratorii, neurologice, în formă severă și mulți pot rămâne cu sechele”, a explicat medicul.

Citește și:

«Teroristul» din Brăila s-a drogat cu «Zombie»?

Bunicuţa traficantă. Povestea pensionarei de 72 de ani care a devenit dealer de droguri

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net