«Jungla» din oraş s-a umplut de fluturi

CLIIMA20130430_0167_1.jpg

Grădina Botanică din Capitală

Fluturi exotici de toate mărimile şi culorile, arbuşti tropicali, vegetaţie cât cuprinde şi temperaturi înnăbuşitoare. Pe scurt - "junglă" în toată regula. Nu în America de Sud sau Asia, ci chiar pe malul Dâmboviţei, la Grădina Botanică din Bucureşti.

Sera veche de la Grădina Botanică, construită acum mai bine de 100 de ani, a fost închisă publicului şi a adăpostit doar plante de cultură. De curând, însă, pavilionul a fost reabilitat şi a devenit un colţ de pădure tropicală. Vizitatorii pot admira peste 100 de specii de plante exotice care nu se găsesc în altă parte, dar şi fluturi-gigant, aduşi special din junglele Americii de Sud.

"Iubesc fluturii. Nu mă aşteptam să fie aşa de blânzi, să se aşeze pe mâna mea"  Mihaela (28 de ani)

Fluturii se hrănesc cu fructe exotice proaspete. Adoră bananele şi portocalele

Vizitatorii care ajung în pavilionul tropical al Grădinii Botanice în cursul dimineţii pot urmări „live” naşterea fluturaşilor


„Aici, te poţi bucura de zborul dantelat al fluturilor în jurul tău. Ai toate speciile. Alţii dau mii de euro să viziteze junglele şi tot nu văd 1% din ce am strâns noi aici”, ne-a mărturisit Irina Predescu, de la Butterfly Trading – organizatorul expoziţiei de fluturaşi. Vă tentează? Puteţi vizita jungla de la Botanică până pe 20 mai, de marţi până duminică, între orele 10.00 – 19.00. Lunea, dar şi în zilele ploioase, când fluturii „dorm”, expoziţia este închisă. Preţul unui bilet pentru adulţi este 5 lei, iar un bilet redus costă 3 lei.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1