Jumătate de metru de zăpadă în 18 ore!

Citeste tot despre: 

Vom vedea soarele, după ce trei zile ne-au terorizat ninsorile, ploile şi frigul. Joi noapte, 20 spre 21 aprilie, au căzut până la 50 cm de strat nou de zăpadă. Astfel de fenomene se întâmplă de două ori într-un secol, spun meteorologii.

“Doamne, Ce-o fi asta?” , vorbeşte nea Gogică, uitându-se la zăpada de 20 cm aşternută peste noapte pe străzile din Focşani. În Vrancea a nins 18 ore neîntrerupt. A căzut zăpadă pentru prima oară, după 20 de ani, la mijlocul lunii aprilie. Localnicii îşi aduc aminte că acest lucru s-a mai întâmplat în 1998, dar tot ei spus că nu se compară cu ce a fost acum.

Zoom
Braşov

 

”Atunci a nins doar două ore şi nu a fost atât de rău. Acum a început joi dimineaţă, la ora 4, şi a ţinut-o aşa până la ora 22.00”, povesteşte făcându-şi cruce nea Gogică.

Zoom
Neamţ

 

Fostul director al ANM, Ion Sandu, prezent şi el la Focşani, a declarat că astfel de fenomene, cum au fost în Vrancea, se întâmplă de două ori într-un secol. Într-adevăr, peste noapte şi ieri dimineaţă (vineri, 21 aprilie) a nins neîntrerupt în Moldova şi în estul Transilvaniei. ”Cel mai mult a nins la altitudini mari. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară acum (vineri, 21 aprilie, n.r.) 204 cm, faţă de 153 cm cu o zi înainte. Sâmbătă dimineaţă precipitaţiile vor înceta, dar noaptea de vineri spre sâmbătă va fi deosebit de rece, cu temperaturi ce pot să coboare până la minus 10 grade”, ne-a explicat Oana Păduraru, meteorolog ANM. Şi pe Valea Prahovei a nins neîncetat şi s-au adunat 46 cm de omăt, la Sinaia, şi 111 cm pe Vârful Omu.

Gravidă dusă de pompieri la maternitate 

 

Clipe de groază pentru o gravidă din localitatea Bozieni, din judeţul Piatra Neamţ! I-a venit sorocul să nască vineri, când în zonă viscolea şi ningea ca-n plină iarnă. Potrivit reprezentanţilor ISU Piatra Neamţ, o ambulanţă a ajuns cu chiu cu vai acasă la femeie, dar fost nevoie de intervenţia pompierilor ca să facă cale întoarsă până la maternitate. Aceştia au făcut pârtie în calea ambulanţei, pentru că drumul era acoperit cu zăpadă. Tot ei au ajutat trei bolnavi care fac dializă să ajungă la spital. 

 

 

loading...
Loading...

Citește și