Judecătorul cerea şpagă, nevasta-notar o lua!

Ultima actualizare:

    Cătălin Şerban
Cătălin Şerban

Procurorii DNA Bucureşti au avut ieri o captură „de lux" - vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, soţia sa - notar, un şef de poliţie şi un membru marcant al PDL Caraş au fost audiaţi în miezul nopţii. Motivul: o şpagă de 50.000 €!

Potrivit anchetatorilor, Cătălin Şerban ar fi trebuit să soluţioneze favorabil un dosar al omului de afaceri Iacob Chişărău. În schimb, judecătorul ar fi solicitat 60.000 €, iar intermediar ar fi fost soţia magistratului, notarul Ramona Şerban.

Afaceristul a depus denunţ, iar miercuri seara s-a organizat un flagrant, în momentul în care se remitea suma de 50.000 €. Împreună cu Şerban, la audieri a fost dus şi şeful Poliţiei Moldova Nouă, Nicolae Sava, care a fost intermediar în această schemă. Potrivit unor surse, scenariul era foarte simplu: "actorii" ar fi trebuit să se întâlnească pentru a face tranzacţia la Iulius Mall din Timişoara, însă, în ultimul moment, aceştia au schimbat planul: banii urmau să fie daţi în biroul notarial al Ramonei Şerban, situat în apropierea Tribunalului Timiş.

De aici au şi fost ridicaţi de poliţişti, însă, pentru că la ora aceea (miercuri noaptea), nu exista mandat de percheziţie pentru biroul notarial, acesta a fost sigilat. Biroul a fost deschis, în prezenţa avocatului Ramonei Şerban, abia joi după amiază.

Aici au fost găsiţi cei 50.000 €. Potrivit lui Gheorghiţă Mateuţ, avocatului judecătorului, banii urmau să ajungă la alţi trei magistraţi care soluţionau două litigii comerciale. „Fiind un recurs, e vorba de trei judecători. Probabil că vor fi citaţi ca martori", a spus acesta.

Atât Nicolae Sava, cât şi Ramona Şerban au fost lăsaţi liberi după audierile de noapte, în timp ce Cătălin Şerban a fost dus la Bucureşti, unde a fost audiat de procurorii anticorupţie. Până la închiderea ediţiei, acesta nu a fost prezentat pentru arestare preventivă.

Click!spune

Denunţătorul, Iacob Chişărău, a devenit cunoscut după ce, în mai 2011, a produs un accident în care au murit trei tineri, pe o şosea din Timiş.

simeon stalpnicul png

Dosarul de ucidere din culpă este în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, fără a fi pe rolul vreunei instanţe. Chişărău este directorul Moldomin, firmă falimentară de stat, în curs de privatizare, şi consilier judeţean din partea PD-L.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net