Jos pălăria! Doi fraţi preoţi hrănesc sute de copii şi de bătrâni de la ţară

Ultima actualizare:

    Preotul Cristian Danu, din parohia Negrenii de Sus, şi copiii cărora le înseninează viaţa
Preotul Cristian Danu, din parohia Negrenii de Sus, şi copiii cărora le înseninează viaţa

Adevăraţi slujitori ai Domnului! Doi fraţi din Teleorman, preoţi cu parohii în satele Negrenii de Sus şi Lada, au ridicat, lângă biserici, cantine sociale. Cei doi părinţi cu inimă mare au grijă de aproape 200 de suflete, copii şi bătrâni fără ajutor. Banii îi strâng din donaţii şi au organizat centre pentru colectarea alimentelor în Bucureşti.

La Negrenii de Sus, toată lumea îl îndrăgeşte pe părintele Cristian Bogdan Danu (37 de ani). Dincolo de grija pentru toate rânduielile bisericeşti, preotul se zbate zilnic pentru oamenii din parohie. Graţie părintelui, 80  de copii care provin din familii fără posibilităţi materiale şi 30 de bătrâni neputincioşi primesc zilnic o masă caldă. Tânărul a ridicat o cantină socială cu ajutorul donaţiilor, iar acum încearcă să strângă bani pentru un centru social în sat. ”Cantina socială e gata şi oferim o masă caldă în fiecare zi. Copiii vin şi iau prânzul în trei serii. Tot aici au parte de masă şi 30 de bătrâni. Sunt şi 12 persoane imobilizate, cărora le duc eu mâncarea acasă în fiecare zi”, povesteşte Cristian Bogdan Danu.

"Masa înseamnă 2.000 de lei săptămânal"


    Micuţii se bucură zilnic de o masă îndestulătoare
Micuţii se bucură zilnic de o masă îndestulătoare

Părintele admite că nu e simplu să asigure hrană, dar spune că trece peste obstacole cu credinţă în Dumnezeu. ”Ne mai expediază oamenii colete cu alimente neperisabile sau mai trimit din când în când bani prin mandat poştal. Avem şase femei pricepute din sat, care muncesc, pe bază de voluntariat, ca bucătărese, în două ture. Trei într-o zi, trei în cealaltă zi şi tot aşa”, explică, bucuros, preotul Danu. Pentru a strânge alimente, preotul a demarat o acţiune pe Facebook. În fiecare vineri e prezent în Bucureşti, la centrul de colectare, pentru a aduna donaţiile pentru cantină. ”Masa înseamnă aproximativ 2.000 lei săptămânal”, adaugă părintele.

Meditaţii la gramatică


    Părintele Florin Danu, în mijlocul micuţilor din satul Lada
Părintele Florin Danu, în mijlocul micuţilor din satul Lada

Nici Florin Danu (33 de ani), preot în satul Lada şi, totodată, fratele părintelui Cristian Danu, nu se lasă mai prejos şi e o mană cerească pentru 80 de copii sărmani din parohie. Graţie sponsorizărilor, el a ridicat un centru social, unde cei mici se bucură de o masă îndestulătore în fiecare zi.  Mai mult, preotul a transformat biserica în şcoală de duminică. Florin Danu le este copiilor nu doar preot, ci şi dascăl. Aşa au ajuns copiii din Lada să facă gramatică după liturghia de duminică. Şi el a organizat un centru de colectare la Bucureşti, iar acum strange bani din donaţii pentru a utila două cabinete medicale în sat.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net