Joburile viitorului. Cum să fii gata să pui mâna pe locul de muncă dorit

Ultima actualizare:

    Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Tinerii care se confruntă cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă ar putea fi interesați de evenimentul pus la cale de Liga Studenților Români din Străinătate. Future Skills and Future Work reprezintă o oportunitate pentru studenți de a-și lărgi orizonturile și de a fi pregătiți pentru locurile de muncă din viitor.

Evenimentul Future Skills & Future Work dă startul unei serii de 3 conferințe cu scopul întocmirii unui raport care va conține o serie de propuneri și va fi înaintat Ministerului Educației Naționale. Totodată, prin aceste conferințe se dorește și conștientizarea trendului de schimbare/ adaptare a abilităților/ skill-urilor la viitoarele cereri ale pieței muncii.Prima conferință va avea loc la Romexpo ,pe data de 10 Septembrie, ora 18:00. Evenimentul are ca tematică o dilemă actuală pentru studenții și societatea de astăzi și anume joburile viitorului, precum și calitățile de care vom avea nevoie pe piața muncii.

Evenimentul LSRS, Future Skills & Future Work, a fost creat pentru a atrage atenția asupra dificultăților cu care se confruntă tinerii la angajare, atât actuale, cât și viitoare. De asemenea, identificarea abilităților necesare pentru a face fata nevoilor schimbatoare din piața de muncă este un alt punct central al conferințelor. Cu ajutorul invitaților, experți din domenii precum inovație, mediul de bussines și administrație publică, discuțiile o să abordeze probleme reale de care studenții se vor lovi la ieșirea din facultate și o să propună modalități de rezolvare bazate pe ani de experiență.

Este greu să definim exact cum vor arăta job-urile viitorului. Putem însă invăța din trecut de la revoluția industrială, și cum aceasta, deși a automatizat multe din meseriile facute de oameni, a creat mai multe job-uri ca înainte. Dezvoltarea continuă a Inteligenței Artificiale va face ca în cele din urmă peste jumătate din locurile actuale de muncă să dispară. Multe din meseriile de astăzi vor dispărea, însă majoritatea companiilor mari au deja politici implementante pentru a își reorienta angajații. Este deja o certitudine că aptitudinea esențială a următoarelor decenii va fi capacitatea de adaptare constantă a angajatului. 

Următoarele două conferințe vor fi programate în luna Octombrie, respectiv Noiembrie ale acestui an. 

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net