Joaca de-a demisia la Vaslui: Consilierul fost traficant de minore ba rămâne în funcție, ba demisionează

Ultima actualizare:

    Cristian Turcu a demisionat din funcția de consilier în CJ VasluiFoto: adevarul.ro
Cristian Turcu a demisionat din funcția de consilier în CJ VasluiFoto: adevarul.ro

Nici el nu știe ce să facă! Cristian Turcu, consilierul judeţean din Vaslui, care are în spate o condamnare pentru trafic de minore, spune ba că nu demisionează, ba că renunță la orice funcție publică. Dacă azi dimineață era hotărât să înceapă să lucreze pentru binele cetățenilor, după-amiază a decis să renunțe la funcție: ”Demisionez din cauza presei”.

Învestit în funcție luni, 9 noiembrie, și anunțat ca demisionar miercuri, 11 noiembrie, chiar de către șeful său, proaspătul consilier Cristian Turcu a spus azi dimineață că nu va renunța la nici o funcție publică. Numai că, la câteva ore distanță, același politician a declarat că va pleca din Consiliul Județean Vaslui, scrie adevarul.ro.

”Îmi dau demisia din funcţie din cauza presei, nu a mea”

Cristian Turcu a declarat, pentru adevarul.ro, că astăzi va demisiona atât din funcţia de consilier judeţean, cât şi de cea de consilier personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian. ”Nu mai rezist psihic atacurilor şi defăimărilor din ultimele zile. Îmi dau demisia din funcţie din cauza presei, nu a mea. Aş fi vrut să fac ceva pentru acest judeţ în următorii patru ani”, a declarat Cristian Turcu.

Anterior, în cursul acestei dimineţi, Cristian Turcu afirmase că asupra sa se fac presiuni uriaşe pentru a demisiona şi că a fost ameninţat de liderul local al partidului, Dan Marian, că dacă nu îşi va da demisia va fi dat afară din partid, subliniind totodată că şi preşedintele Dan Marian primeşte presiuni de la Bucureşti, pentru ca el să demisioneze. 

Ulterior, Cristian Turcu a revenit asupra declaraţiilor, afirmând că nu îşi dă demisia din funcţiile publice din cauza presiunilor din partid, ci doar din cauza presei. El a subliniat că nu îşi va da demisia din partid şi că va rămâne în continuare alături de Dan Marian. ”Dacă eu am decis să demisionez, deşi mi-am asumat greşelile trecutului şi sunt un cetăţean reabilitat, aştept să renunţe la funcţii şi ceilalţi condamnaţi penal care ocupă în prezent funcţii publice. Aştept să demisioneze şi domnul secretar de stat Tudor Polak (secretar de stat în Ministerul Muncii n.r., candidat pentru un post de deputat din partea PNL Vaslui), căci şi dumnealui are o condamnare de doi ani şi jumătate cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a stupefiantelor. Dacă este vorba de corectitudine şi onoare, atunci să fie pentru toţi, nu doar pentru mine”, a declarat Cristian Turcu.

Azi dimineață nu dorea să-și dea demisia

Azi dimineață, Cristian Turcu declara, pentru adevarul.ro, că nu a demisionat din funcţie şi nici nu intenţionează să o facă pentru că apreciază că nu are motiv. Se consideră reabilitat şi apt pentru a ocupa o funcţie publică. Întrebat de ce a declarat Dumitru Buzatu despre el că şi-a înaintat demisia câtă vreme nu a recurs la un astfel de gest, Turcu a replicat că probabil preşedintele CJ se aştepta la o demisie.  Cristian Turcu spunea că nici Dumitru Buzatu, nici şefii săi din partid nu i-au solicitat demisia. „Credeţi că ei nu ştiau de problemele mele?”, a întrebat acesta retoric. Cristian Turcu îşi pune problemele penale pe seama ”valurilor tinereţii” şi se apără indicând şi alţi politicieni locali sau naţionali care au în antecedente condamnări penale, dar cu toate acestea ocupă funcţii publice. 

Condamnat pentru trafic de minore

În 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia. Sentinţa a rămas definitivă, iar în 2016, Cristian Turcu a înaintat o solicitare Tribunalului Vaslui prin care a cerut reabilitarea. Fiind îndeplinite condiţiile de legalitate, solicitarea a fost admisă de instanţă, astfel că din 2016, cazierul lui Cristian Turcu este curat.

Cristian Turcu, candidat pe listele ALDE pentru un post de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Vaslui a fost validat în funcţie pe 9 noiembrie, după ce alţi candidaţi, aflaţi în faţa sa pe listă au renunţat la mandat. Pe lângă postul de consilier judeţean, Turcu a fost ales şi în comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii şi învăţământ.  

Citește și: 

Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean! Va face parte din comisia de protecție socială

Consilierul judeţean din Vaslui condamnat pentru trafic de minore a demisionat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net