Jandarmii conduși de colonelul „măcelar” Cătălin Paraschiv îi păzesc pe miniștri, în locul SPP, din ordinul lui Dragnea?

Ultima actualizare:

    Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, surprins de fotografii Inquam în timp ce le dădea ordine de atac jandarmilor
Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, surprins de fotografii Inquam în timp ce le dădea ordine de atac jandarmilor

Jandarmii de la Brigada Specială de Intervenție condusă de colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, „măcelarul” în alb care a dat ordin să fie bătuți românii de la mitingul Diasporei din Piața Victoriei, sunt cei care, din ordinul lui Liviu Dragnea, asigură paza membrilor Guvernului, în locul SPP-ului!

Premierul Dăncilă și miniștrii din Cabinet au renunțat la paza SPP la începutul lunii ianuarie 2018, demnitarii din Executiv urmând a fi apărați de Jandarmerie. Libertatea scria pe 30 ianuarie că luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ), o structură de elită a armei din subordinea MAI, ar fi urmat să preia rolul SPP. Argumentul a fost că în Legea de funcționare a jandarmeriei Române există și această misiune de protecție a oamenilor de stat, la cererea acestora. 

Decizia a fost confirmată de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Antena 3. Decizia a venit în contextul conflictului apărut între șeful SPP, Lucian Pahonțu și președintele PSD Liviu Dragnea. Liderul PSD l-a acuzat pe Pahonțu că s-a implicat în relațiile din interiorul PSD, și ar fi transmis mai multor lideri din partid că în martie, el va fi 'executat'.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu (n.r. vice-premierul României), care a spus că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, şeful SPP, şi i-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat, iar el să stea deoparte că o să fie protejat şi o să ajungă preşedintele partidului. Mi se pare un lucru foarte grav. Şi la ALDE au fost probleme la începutul guvernării”, spunea Liviu Dragnea, în data de 29 ianuarie.

„Am vorbit în ultimul an de implicarea SPP-ului şi a domnului Pahonţu în chestiuni de politică. Demnitari care sunt monitorizaţi, o bază de date care se strânge la acest domn. Decizia este firească. În momentul în care acest SPP, în loc să asigure siguranţa demnitarilor, se ocupă de monitorizarea şi spionarea demnitarilor şi trimite informaţii unui singur om care face analiză pe ele, nu e în regulă”, a spus și Codrin Ştefănescu, la Antena 3, la acea vreme.

Iată că trupele speciale de la B.S.I.J., conduse din teren de colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, au fost cele care au făcut ordine în Piața Victoriei, așa cum au procedat și minerii aduși de Ion Iliescu în anii '90. Mai mulți martori susțin că „măcelarul”-colonel ieșea cu trupele B.S.I.J. din curtea clădirii Guvernului României! 

„Măcelarul” în alb care a bătut românii din Piața Victoriei, pus să-i apere pe copii la Neversea

Anul trecut, revista Jandarmeriei Române nota, cu mândrie, că „măcelarul”-colonel Cătălin-Răzvan Paraschiv a coordonat activitatea forţelor de ordine publică din teren în timpul festivalului Neversea. Practic, pe mâna unui individ care a incitat la ură și violență nejustificată forțele de ordine, i s-a încredințat paza tinerilor și trupelor de la un concert de răsunet pe plan european. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net