Jandarmii care au imobilizat cu spray un suspect de pedofilie din Suceava, anchetați!

jandarmi-spray-lacrimogen-suceava.jpg

Un bărbat acuzat că a agresat sexual o fetiţă de 13 ani a murit după o intervenţie controversată a jandarmilor
Un bărbat acuzat că a agresat sexual o fetiţă de 13 ani a murit după o intervenţie a jandarmilor.
Foto: observator.tv

Caz șocant în Suceava! Un bărbat acuzat că a agresat sexual o fetiță de 13 ani a murit după o intervenție în forță a jandarmilor. Suspectul de 55 de ani a opus rezistență, astfel că a fost imobilizat cu spray lacrimogen.

Întreaga scenă a avut loc la un festival de folclor din Suceava. Bărbatul era deja cercetat într-un dosar de pedofilie. Suspectul a fost pus la pământ de doi jandarmi, însă s-a opus încătușării. După o altercație de trei minute, o femeie care face parte din echipajul Jandarmeriei a scos spray-ul lacrimogen și l-a pulverizat în fața bărbatului. Substanța iritantă l-a făcut pe suspect să leșine, acesta ajungând în comă la spital.

Suspectul ar fi atins o fetiță de 13 ani în zonele intime

„Pacientul a ajuns în comă profundă. Din ce mi-ai zis colegii de la Vatra Dornei, a fost un stop cardiorespirator, resuscitat. Pacientul este intubat”, a declarat Dan Teodorovici, medic UPU Suceava, potrivit observator.tv. Câteva ore mai târziu, bărbatul a murit la spital. Conform medicilor, el a suferit un infract. Individul era cercetat într-un dosar penal deschis anul trecut pentru coruperea sexuală a minorilor. De această dată, el a fost încătușat după ce ar fi agresat sexual o fetiță de 13 ani, în centrul orașului Vatra Dornei, la un spectacol de muzică populară. Părinții copilei au sunat la 112. 

Modul în care echipajul de jandarmi a acționat a fost criticat de multe voci. Spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate și niciodată direct în față, potrivit ghidului de intervenție profesională al Jandarmeriei.

„Parchetul Militar Iaşi a deschis un dosar penal şi va face verificări în acest caz, acţiunea jandarmilor urmând a fi analizată de către această instituţie”, a explicat Col Bogdan Cornaci, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

Loading...

Citește și

  • Un bărbat din Vatra Dornei a ajuns în stare critică la spital, după o altercație cu jandarmii din oraș, care l-au imobilizat pe acesta cu spray lacrimogen. El fusese reclamat că a atins în mod indecent o fetiță.

  • Acuzat că a coordonat extrem de violent acţiunea de evacuare a pieţii de protestatari, colonelul Cătălin Paraschiv s-a decis să vorbească şi să explice ce s-a întâmplat cu adevărat vineri noapte în faţa Guvernului. Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române susține într-un interviu acordat Kamikaze că ordinul de a elibera piaţa a venit în urma unei confunzii, a informațiilor eronate venite de la dispecerat. Colegii "măcelarului" au cerut intervenția Brigăzii Speciale susținând că doua detașamente de jandarmi, au fost atacate de protestatari, iar jandarmii sunt ”călcați în picioare și omorâți”.