Jandarmii cântă în cinstea lui Mihai Eminescu. Înregistrarea a devenit virală

jandarmi-canta.png

trei jandarmi
Trei jandarmi au sărbătorit prin cântec ziua de naștere a lui Mihai Eminescu
foto: captură YouTube

Jandarmeria Română n-a rămas indiferentă la faptul că marți, 15 ianuarie, se împlinesc 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Pe pagina de Facebook a instituției a fost postată o înregistrare cu trei jandarmi vorbind despre ziua poetului național și cântând în cinstea lui Eminescu.

Înregistrarea cu jandarmii cântând de ziua lui Mihai Eminescu a devenit în scurt timp virală pe Facebook. Totul este gândit ca o scenetă, în care două jandarmerițe și un jandarm se plimbă cu un ceai cald în mână prin zăpada din curtea instituției. Cum una dintre jandarmerițe fredonează ceva vag familiar, ceilalți o întreabă despre ce e vorba. Jandarmerița răspunde cu o întrebare, menită să le amintească celorlalți doi că la 15 ianuarie s-a născut Mihai Eminescu.

Este momentul unui declic pentru cealaltă jandarmeriță, care rememorează momentele din liceu, când cânta un imn închinat de Doina și Iona Aldea Teodorovici poetului nostru național. Cu reale calități vocale, jandarmerița reproduce refrenul piesei, iar sceneta se sfârșește cu cei trei jandarmi îndepărtându-se.

Cum era de așteptat, comentariile au început să curgă la postarea jandarmilor, iar replicile au fost pe măsura înregistrării. Cei mai mulți comentatori au invocat intervenția brutală a forțelor de ordine de la mitingul din 10 august 2018, când jandarmii au folosit gaze lacrimogene și au bruscat protestatarii.

”A fost odată ca-n povești
A fost ca niciodată
O dubă plină cu jandarmi
Undeva parcată

Și era unu printre ei
Mândru-n toate cele
Se lăuda la toți colegii
Cu noi lacrimogene”

 

”Somnoroase pulănele
În piață se adună..
Ar da în ceva și ele,
Noapte bună!”

 

”De câte ori, iubito, de noi mi-aduc aminte,
Pulanu din dotare, mi-o ia pă dinainte
Pe bolta alburie o stea nu se arată,
Te-alerg, te prind iubito și te-nvinețesc toată!
Din ce în ce mai singur mă-ntunec şi îngheţ,
Auzi? Mai dă-te-n sânge, eu beau un ceiuleț!”

Loading...

Citește și

  • Acuzat că a coordonat extrem de violent acţiunea de evacuare a pieţii de protestatari, colonelul Cătălin Paraschiv s-a decis să vorbească şi să explice ce s-a întâmplat cu adevărat vineri noapte în faţa Guvernului. Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române susține într-un interviu acordat Kamikaze că ordinul de a elibera piaţa a venit în urma unei confunzii, a informațiilor eronate venite de la dispecerat. Colegii "măcelarului" au cerut intervenția Brigăzii Speciale susținând că doua detașamente de jandarmi, au fost atacate de protestatari, iar jandarmii sunt ”călcați în picioare și omorâți”.

  • macelarul alb catalin paraschiv jandarmi

    Jandarmii contraatacă în dosarul victimelor mitingului din 10 august din Piața Victoriei. După ce peste 800 de protestatari au depus plângeri la Parchetul general, jandarmii au acuzat și ei acte de violență fizică și morală. Până în acest moment 169 de jandarmi au depus plângeri.