Jaf la Blăgești! Au furat seiful cu bani din sediul primăriei

Ultima actualizare:

    Seiful din metal a fost golit şi abandonat de hoţi
Seiful din metal a fost golit şi abandonat de hoţi

Ca-n filme! Primăria Blăgeşti din Vaslui a fost scena unui jaf în noaptea de luni spre marţi. Seiful plin cu bani a fost sustras de persoane încă neidentificate. Acesta este cel de-al cincilea jaf înregistrat în sudul judeţului, toate având drept ţintă seifuri. La ultima spargere, infractorii s-au ales cu nu mai puţin de 65.000 de lei.

O bandă de hoţi îi ridiculizează pe poliţiştii din judeţul Vaslui de un an şi jumătate. Infractorii au dat spargere după spargere şi au fugit, de fiecare dată, cu seifurile pline cu bani, fără a li se prinde urma. Jaful de la Blăgeşti e ultimul dintr-o serie de cinci lovituri, arată adevarul.ro. Modurile de operare par trase la indigo şi, în ciuda asigurărilor date de poliţişti că există un cerc de suspecţi, nici un hoţ n-a fost prins până acum.  

  • Au luat şi computerul. Ultima lovitură s-a înregistrat luni noapte, la sediul Primăriei Blăgeşti. Modul de acţiune denotă că infractorii au operat la pont. Indivizii au ştiut că seiful contabilităţii este plin cu bani, întrucât, pe 7 septembrie, angajaţii instituţiei au ridicat de la Trezorerie sumele aferente salariilor şi indemnizaţiilor pentru asistaţii social –  în total, 65.000 de lei. 
  • Pentru a-şi şterge urmele, hoţii au sustras nu doar seiful, ci şi computerul în care erau stocate înregistrările camerelor de supraveghere. 
  • Gaură în perete. Precedentul jaf a vizat o casă de amanet din Bârlad, în noaptea de 9 spre 10 iunie 2019. Hoţii au pătruns în interiorul casei de amanet prin incinta unui centru de reparaţii radio tv, situat la parterul aceluiaşi imobil, dar cu intrarea prin partea laterală a clădirii. După ce au spart uşa centrului de reparaţii, hoţii au făcut o gaură în peretele ce-l despărţea de casa de amanet. Printr-o gaură de aproximativ un metru, făcută în zid, infractorii au pătruns în casa de amanet.
  • Bani şi colete. Tot în 2019, în noaptea de 26 spre 27 februarie, persoane necunoscute au spart sediul firmei de curierat Urgent Cargus din Bârlad, de unde au plecat cu un seif cu bani şi un sac cu colete. Trei bărbaţi care purtau cagule au rupt grilajul de la uşa de acces şi au acţionat în mare viteză. Practic, în câteva zeci de secunde, hoţii au dispărut cu seiful, iar la scurt timp au revenit după sacul cu colete.  
  • Doar 26 de secunde. În ianuarie 2019, la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Podul Înalt Bârlad, trei bărbaţi cu cagule au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce au intrat rapid în sediul societăţii şi au plecat cu seiful plin cu bani, în numai 26 de secunde. Paguba: 13.000 de lei. 
  • O avere furată de la abator. Un alt seif în care se aflau aproximativ 1,1 milioane de lei a fost furat în noaptea de 10 spe 11 iunie 2018 la Sălcioara, de la un sediu al societăţii Vanbet, care deţine ferme şi un abator de pui,  în apropiere de Bârlad. Atunci, cinci persoane cu cagule pe faţă au fost surprinse de camerele de supraveghere ale societatăţii comerciale în timp ce escaladau clădirea folosindu-se de ţeava de la aparatul de aer condiţionat. După ce au pătruns în clădire, hoţii au furat seiful, care cântărea 250 de kilograme, şi l-au aruncat pe geam. Pentru a amortiza căderea, infractorii aşezaseră la baza clădirii mai multe cauciucuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net