Jaf ca în filme, cu „armă de împrumut“, în comuna braşoveană Prejmer

Ultima actualizare:

După ce a ajutat-o, ca de fiecare dată, cu treburile gospodăreşti, băiatului de 16 ani i-au făcut cu ochiul banii de pensie, pe care tocmai îi primise bătrâna în acea zi. A plecat acasă şi s-a gândit să pună la cale un plan de atac, ajutat de un prieten în vârstă de 18 ani.

Şi-au luat... dulciuri

Cei doi au fixat toate detaliile, însă, pe drum şi-au dat seama că ar avea nevoie şi de o deghizare, pentru ca bătrâna să nu-i recunoască, dar şi de o armă. Au apelat la ajutorul unui consătean, se pare mai experimentat, în vârstă de 22 de ani, care în câteva minute le-a adus şi recuzita: o cagulă confecţionată dintr-o mânecă de pulover, o pereche de mănuşi negre din piele şi un cuţit. Tinerii au intrat în casă peste bătrână, au ameninţat-o cu cuţitul şi i-au luat 570 de lei. Pentru că le-a dat o mână de ajutor şi tânărul de 22 de ani a fost recompensat cu 50 de lei, care să-i recompenseze pierderea materială, atacatorii aruncând obiectele folosite la tâlhărie, în locuri diferite din comună, tocmai pentru a-şi lua o măsură de „precauţie" şi inspiraţi din filme. Pentru a sărbători reuşita cei doi şi-au cumpărat... dulciuri şi au zis să petreacă în centrul comunei.

image

Prinşi la zece minute de la incident

Se pare că au avut însă ghinion, fiindcă o patrulă a secţiei de Poliţie Rurală Prejmer i-a luat pe cei doi la întrebări, după ce fuseseră sesizaţi de bătrână asupra incidentului. „Poliţiştii au fost sesizaţi în jurul orei 19.10, iar la zece minute mai târziu, în timp ce patrula se deplasa spre casa bătrânei, i-a observat pe cei doi tineri suspecţi în centrul comunei. Toţi cei trei au fost reţinuţi, iar pe numele lor s-au emis mandate de arestare pentru 20 de zile, pentru cei majori, şi 15 zile pentru băiatul minor", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. Oamenii legii au reuşit să găsească şi obiectele pe care le-au folosit pentru deghizare, tinerii aruncându-le în locuri diferite din comună, tocmai pentru a-şi lua o măsură de „precauţie".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net