Îţi trimiţi copilul în tabără? Uite cât te costă!

Ultima actualizare:

    Dacă vrei ca cel mic să  meargă în tabără la mare,  alege staţiuni precum  Eforie Sud sau 2 MaiFoto: Shutterstock
Dacă vrei ca cel mic să meargă în tabără la mare, alege staţiuni precum Eforie Sud sau 2 MaiFoto: Shutterstock

Sunt locuri berechet dacă vreţi să vă trimiteţi copilul la distracţie în timpul verii. 50.000 de locuri în tabere, în 60 de locaţii, la munte, la mare şi în zeci de staţiuni îi aşteaptă pe elevi în această vacanţă, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

În taberele sociale, pentru copiii instituţionalizaţi, sunt 4.600 de locuri, iar în taberele pentru copiii cu dizabilităţi sunt 1.600 de locuri. De buna desfăşurare a programelor, dar şi de siguranţa copiilor se vor ocupa personalul din tabere şi însoţitorii de grup. Pentru ca toate normele sanitare să fie respectate, a fost efectuat un amplu control, în lunile aprilie şi mai.

Iată oferta pentru acest anTaberele de odihnă. Elevii şi profesorii însoţitori se vor adresa fie Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret din judeţul din care provin, fie Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret în a cărui centru de agrement se desfăşoară tabăra. O serie de tabără este de 7 zile, care costă între 65-80 lei pe zi, în funcţie de tabăra solicitată. Seriile de tabără încep la 21 iunie, până la 15 septembrie.

Taberele sociale. Sunt minivacanţe, de 6 zile, care se organizează atât în locaţii MTS, cât şi la pensiuni particulare acreditate de MTS. În aceste locaţii sunt 4.600 de locuri, unde pot merge gratis elevii cu burse sociale, copii în plasament. Elevii, sau după caz, cadrele însoţitoare se pot adresa Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului de care aparţin, pentru a afla locurile libere.

Elevii vor fi selectaţi în ordinea descrescătoare a mediilor generale din ultimul an şcolar încheiat. Prioritate vor avea elevii care nu au mai beneficiat niciodată de o tabără socială.Taberele tematice. Sunt 3.000 de locuri. În funcţie de abilităţi şi preferinţe, elevii vor contacta fie  direcţiile judeţene, fie de domiciliu, fie din judeţul unde se află tabăra. O zi costă între 65 şi 80 de lei, pentru cazare, masă şi transport, iar activităţiile reacreative sunt gratuite.

Taberele naţionale. Se organizează pentru elevii cu rezultate deosebite într-un anumit domeniu sau implicaţi în activităţi extraşcolare. Vor fi organizate peste 50 de tabere naţionale şi tematice pe domenii ca jurnalism, pictură, tehnici de supravieţuire. Celor peste 2.500 de beneficiari li se va asigura o mare din parte din cheltuielile privind cazarea, masa şi tematica din tabără. O serie de tabără are 7 zile.

Tabăra olimpicilor. Sunt 400 de locuri gratuite la mare, pentru o săptămână, pentru elevii care au participat la concursuri naţionale şi internaţionale.

Tabara “Tinere talente”. Sunt 200 de locuri pentru tineri cu aptitudini artistice.

Preţuri la mare, la munte şi în Deltă

- În Eforie Sud, la “New Paradise”, sunt disponibile 448 de locuri de cazare, la un preţ de 75 de lei pe zi.- În staţiunea 2 Mai sunt libere 200 de locuri de cazare care costă 75 lei pe zi.- Elevii sunt aşteptaţi şi la Predeal unde sunt disponibile 70 de locuri la un preţ de 65 de lei pe zi.- Şi Sinaia îi aşteaptă pe copii la distracţie. Aici găseşti libere 27 de locuri care costă 72 de lei pe zi.- Staţiunea Buşteni are disponibile 114 locuri de cazare care costă 72 de lei pe zi.- Elevii pot merge în tabără şi la Cheia, unde vor găsi disponibile 17 locuri la un preţ de doar 35 de lei pe zi.- La Pălţiniş sunt 70 de locuri de cazare care costă 70 de lei pe zi.- Elevii pot merge şi în Delta Dunării. La Sulina sunt 220 de locuri de cazare care costă 72 de lei pe zi.- Dacă vrei să-l trimiţi pe copilul tău în tabără la Babadag, aici vei găsi libere 50 de locuri la preţuri mai mici, de doar 36 de lei pe zi.- 64 de lei pe zi te va costa dacă îl vei trimite pe copil în tabără la Cozia. Aici sunt disponibile 119 locuri de cazare.

400 de olimpici vor primi un sejur gratuit la mare

“Vor fi organizate peste 50 de tabere naţionale şi tematice pe domenii ca jurnalism, antreprenoriat, speologie, pictură, tehnici de supravieţuire. Celor peste 5.500 de beneficiari li se va asigura o mare din parte din cheltuielile privind cazarea, masa şi tematica din tabără. 400 de olimpici naţionali şi internaţionali vor avea parte de un sejur gratuit la mare, timp de o săptămână. Ca un aspect inedit, ţinând cont că 2014 este Anul Brâncoveanu, în luna august vom derula Tabăra Brâncoveanu”, ne-a informat Cezar Stancu, directorul Direcţiei Tabere şi Agrement din MTS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net