Îţi spunem cât te costă să mergi cu trenul la mare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te pregăteşti de vacanţă şi îţi propui să ajungi pe Litoral cu trenul? Află că atât CFR, cât şi alte companii private, îţi pun la dispoziţie garnituri care pleacă in diferite oraşe ale ţării cu destinaţia Constanţa. Diferenţa se observă uneori la bani, alteori la durata sau condiţiile călătoriei. Iată ce oferte găseşti!

Pentru a afla care este preţul unui bilet la trenurile CFR, dar şi la cele care aparţin unor companii private, am făcut o simulare pe site-ul instituţiilor respective. Am ales plecarea în ziua de sâmbătă, 24 iunie, şi am căutat un bilet dus pentru o persoană adultă.Am aflat că plecarea din Bucureşti te va costa în jur de 54 de lei la CFR, iar dacă eşti din Braşov vei plăti mai mult, adică aproape 72 de lei. Tot din Braşov pleacă spre mare şi un tren privat, al firmei RegioTrans, iar biletul te va costa mai puţin, adică în jur de 60 de lei. Craiovenii au şi ei un tren particular care îi duce pe Litoral, iar preţul călătoriei este de 70 de lei. Dacă vrei să faci o comparaţie, află că un bilet CFR pe ruta Craiova – Constanţa te costă la clasa a II-a 82,15 de lei.

Cât scoţi din buzunar pentru călătoria cu CFR

Dacă vrei să pleci în acest weekend spre Litoral cu trenurile CFR, poţi lua un bilet la trenul IR 1924, care pleacă din Bucureşti Nord la ora 06.20 şi ajunge la Constanţa dimineaţa, la ora 09.00. Un bilet întreg la clasa a II-a te costă 54.05 lei. CFR are şi câteva oferte pentru turişti. De exemplu, pentru un grup format din 2-5 adulţi sau pentru grupuri de până la 10 tineri cu vârsta maximă de18 ani, biletul la clasa a II-a pe aceeaşi rută  costă 27,4 lei.Braşovenii au şi ei la dispoziţie trenuri directe către Litoral. De exemplu, primul tren pleacă din Braşov la ora 01.44 şi ajunge la Constanţa la ora 07.26. Un bilet întreg la clasa a II-a costă 71,8 lei.Dacă eşti din Iaşi, poţi călători cu IR 1662, care pleacă din gară la ora 06.00 şi ajunge în Bucureşti Nord la ora 13.03. Din Bucureşti pleacă spre Constanţa la ora 14.00 şi ajunge la destinaţie la ora 16.28. Un bilet întreg la clasa a II-a costă 121.95 lei.

RegioTrans, 60 de lei dacă pleci din Braşov

Dacă optezi pentru o companie privată, trebuie să ştii că cei de la Regiotrans au introdus din 16 iunie un tren către Litoral care pleacă din Braşov şi opreşte în Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Câmpina, Floreşti Prahova, Ploieşti Vest, Bucureşti Băneasa, Feteşti, Constanţa şi retur. Trenul va circula pe această rută până la 30 septembrie. Este vorba despre IR 14088 care pleacă din gara Braşov la ora 06.20 şi ajunge la Constanţa la ora 12.05. Un bilet întreg rezervat la clasa a II-a costă 60,5 lei. Din Constanţa, acelaşi tren pleacă la ora 16.30 şi ajunge la Braşov la ora 22.15.

Craiovenii plătesc 70 de lei biletul la SoftTrans

Dacă eşti din Craiova şi vrei să pleci pe Litoral, poţi opta pentru compania SoftTrans. Aceasta pune la dispoziţie trenul Hyperion, care circulă pe ruta Craiova -  Bucureşti Nord - Constanţa şi retur, pleacă la ora 06.00, ajunge la Bucureşti la ora 09.13, iar de aici pleacă la ora 10.00 şi ajunge pe Litoral la ora 12.24. Trenul opreşte în staţiile Caracal, Roşiori, Videle, Bucureşti Nord, Ciulniţa, Feteşti, Cer­navodă, Medgidia, Con­s­­­tanţa. Preţul unui bilet întreg este de 70 de lei. Dacă vrei să iei acest tren din Gara de Nord, vei plăti 40 de lei biletul întreg, deci puţin mai ieftin decât tariful celor de la CFR, care e de 54,05 lei. Elevii care prezintă carnet de elev au reducere 50%, iar pentru studenţi transportul este gratuit, pe baza Legitimaţiei de student, pentru reducere la transport. Pensionarii au şi ei reducere de 50% pe baza talonului de pensie. Biletele se cumpără direct din tren, fără nici un adaos la tariful obişnuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net