Îţi faci planuri de vacanţă? Iată cât costă cazarea all inclusive!

Ultima actualizare:

Abia a început noul an, dar românii chibzuiţi îşi fac planuri pentru vacanţe. Fie că vorbim despre vacanţa de Paşte, fie că ne gândim deja la cea de vară, o analiză prealabilă nu strică. Consultanţii în turism au adunat informaţii despre costurile medii ale unei vacanţe în România, Bulgaria, Turcia şi Grecia, în funcţie de numărul de stele şi de serviciile oferite.

Un site turistic citat de digi24.ro a analizat serviciile de tip all inclusive din mai multe ţări aflate în topul preferinţelor românilor. Iată care sunt tarifele de cazare şi ce servicii sunt oferite!În România, sunt tarife all inclusive de 250 de lei (52 euro) pe noapte/pers la Eforie Nord şi de la 215 lei (42-43 euro), în medie, la trei stele, până la 380 de lei (aprox. 80 euro) pentru hotel de 5 stele (tarif mimim de persoană pe noapte), în Mamaia. În Saturn, tarifele se situează la 290 de lei (60 euro) pe noapte.

Vacanţă în Grecia 

În Grecia, chiar dacă All Inclusive nu este specific pentru serviciile oferite în această ţară, în Halkidiki, de exemplu, aceste servicii la 5 stele costă 72 euro/ noapte/pers. Sunt incluse şi băuturile de import, ceea ce în restul hotelurilor nu se găseşte decât la ultra all inclusive. Aici aveţi la dispoziţie prosoape, şezlonguri şi umbrelă gratuite, atât pe plaja privată, cât şi la piscină. Numărul cinelor tematice variază de la una pe săptămână până la 3, iar de obicei se pot întâlni mese cu specific mediteraneean.

Vacanţă în Bulgaria

În Bulgaria, la Nisipurile de Aur, un all inclusive la 5 stele costă aproximativ 48 de euro de persoană/ noapte (trei nopţi cu mâncare tematică). Unele hoteluri au şi baruri speciale, precum unul german, unde se servesc numai produse din ţara respectivă. În staţiunea Sunny Beach, la 5 stele ai parte de mic dejun continental, de show de gătit şi şampanie, de la primele ore ale zilei. Mai mult, servirea de băuturi alcoolice la barul hotelului nu se încheie la 23.00, ci este non-stop. De asemenea, dacă hotelul are restaurant pe plajă, acolo veţi avea parte de o cină în stil mediteranean. Toate acestea ajung să coste 42 de euro de persoană/noapte. În schimb, la 4 stele, mai toate hotelurile care oferă servicii all inclusive oferă turiştilor 2 şezlonguri şi o umbrelă gratuit pe plajă. În Albena, un all inclusive costă aproximativ 30 de euro pe noapte de persoană, iar serviciile sunt cele standard pentru fiecare ţară, adică băuturile locale sunt gratuite până la orele 23.oo, iar mâncare, gustări şi deserturi în locaţiile hotelului. La 3 stele, conceptul de all inclusive costă de la 22 de euro/ noapte/ pers. în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur. Diferenţa între 3 şi 4 stele pe acest concept constă în faptul că produsele nu se servesc în toate locaţiile disponibile ale hotelului, precum pool bar sau beach bar, iar mesele nu sunt atât de diversificate şi pe tematici.

Vacanţă în Turcia

În Turcia, la un hotel de 5 stele în Antalya, veţi plăti 75 de euro de persoană/ noapte. Aveţi inclus un mic dejun târziu sau cină târzie, posibilitatea unei cine gratuite în restaurantele a la carte. Ora limită de servire a băuturilor gratuite este 24.00. De asemenea, ora până la care se servesc băuturile la pool bar este 18.00, nu 17.00, cum este în restul ţărilor. La ultra all inclusive aveţi acces gratuit şi la băuturile de import, iar în unele cazuri, acestea sunt oferite non-stop. În plus, unele pool baruri sunt deschise până la orele 24.00, iar unele hoteluri oferă gratuit şi posibilitatea de a petrece timp într-o cafenea cu narghilea. Preţul pentru toate aceste servicii porneşte de la 80 de euro/ noapte/ pers. La 4 stele în Antalya, serviciile all inclusive costă minim 60 de euro, iar unele hoteluri pun la bătaie şi saună sau baie turcească gratuit sau posibilitatea de a vă bucura de o supă de noapte între orele 23.00 şi 24.00. La hotelurile de 3 stele din Turcia, cazarea all inclusive porneşte de la aproape 50 de euro/ noapte/ pers.

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net