Italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu peste 50 de persoane. Declaraţia prefectului de Dolj

carantina-coronavirus.jpg

coronavirus
Femeia de 66 de ani suferea de diabet şi avea o boală renală, susţine familia
Foto: Arhiva Click!

Prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a anunțat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu cel puțin 50 de oameni, iar autoritățile încearcă acum să îi identifice. Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de de la care italianul și-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi pentru coronavirus.

Prefectul judeţului Dolj a declarat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu aproximativ 50 de oameni, atât parteneri de afaceri, prieteni cu care obişnuia să participe la vânătoare, cât şi membrii ai familiei. 

Italianul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane

"În jur de 50 de oameni, cei din avion la venire, avion la plecare, plus reprezentanții firmei de unde a închiriat mașina. Noi, inițial, am intrat în posesia unei liste cu nume și prenume. Acum încercăm să intrăm în posesia unei liste în care apare și CNP-ul, pe baza CNP-ului, noi îi identificăm. Sunt și doi străini, la venire. Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

Maşina cu care italianul a circulat pe teritoriul României a fost identificată

Prefectul Purcărescu a mai adăugat că a fost identificată și mașina pe care a italianul a folosit-o pe teritoriul României. "Noi asta încercăm, să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări. Am reușit să identificăm mașina. Mașina a fost închiritată, dar la două zile după ce a fost predată firmei. Ori fiind închiriată la 48 de ore nu mai prezintă interes din punct de vedere epidemiologic", a declarat prefectul. 

Doi soţi care au interacţionat cu italianul, internaţi la boli infecţioase, în Târgu-Jiu

Au început deja internările în rândul persoanelor cu care italianul depistat pozitiv la testul cu coronavirus a intrat în contact în timpul şederii sale în România. Un cuplu a fost izolat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Târgu-Jiu şi vor efectua analizele necesare. O altă persoană care ar fi intrat în contact cu italianul se află în spital, în condiţii de izolare şi aşteaptă să primească rezultatele analizelor.

Loading...

Citește și

  • spitalul judetean tg jiu

    Cetățeanul italian bolnav de coronavirus a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în perioada 18 - 22 februarie. De altfel, el a vizitat-o pe soacra sa, din judeţul Gorj şi a participat la câteva partide de vânătoare. Autorităţile au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, iar o anchetă epidemiologică a fost declanşată. Măsuri de carantină şi de izolare au început să fie dispuse, în funcţie de caz, iar un cuplu care a interacţionat cu bărbatul a fost internat la spitalul judeţean din Târgu-Jiu.

  • italian infestat cu coronavirus

    Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus. Se pare că între 18 şi 22 februarie el a călătorit în Craiova, România, apoi s-a întors Italia, prezentând simptomatologia coronavirusului. El se află în momentul actual internat într-un spital din Rimini, în secţie de boli infecţioase şi este în afara oricărui pericol. Iată cine este bărbatul, potrivit Ministerului român de Externe, care a făcut demersuri, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare despre şederea acestuia în România.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1