Italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu peste 50 de persoane. Declaraţia prefectului de Dolj

Ultima actualizare:

    Medicii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza expunerii prelungiteFoto: Arhiva Click!
Medicii se îmbolnăvesc de coronavirus din cauza expunerii prelungiteFoto: Arhiva Click!

Prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a anunțat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu cel puțin 50 de oameni, iar autoritățile încearcă acum să îi identifice. Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de de la care italianul și-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi pentru coronavirus.

Prefectul judeţului Dolj a declarat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu aproximativ 50 de oameni, atât parteneri de afaceri, prieteni cu care obişnuia să participe la vânătoare, cât şi membrii ai familiei. 

"În jur de 50 de oameni, cei din avion la venire, avion la plecare, plus reprezentanții firmei de unde a închiriat mașina. Noi, inițial, am intrat în posesia unei liste cu nume și prenume. Acum încercăm să intrăm în posesia unei liste în care apare și CNP-ul, pe baza CNP-ului, noi îi identificăm. Sunt și doi străini, la venire. Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

Maşina cu care italianul a circulat pe teritoriul României a fost identificată

Prefectul Purcărescu a mai adăugat că a fost identificată și mașina pe care a italianul a folosit-o pe teritoriul României. "Noi asta încercăm, să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări. Am reușit să identificăm mașina. Mașina a fost închiritată, dar la două zile după ce a fost predată firmei. Ori fiind închiriată la 48 de ore nu mai prezintă interes din punct de vedere epidemiologic", a declarat prefectul. 

Doi soţi care au interacţionat cu italianul, internaţi la boli infecţioase, în Târgu-Jiu

Au început deja internările în rândul persoanelor cu care italianul depistat pozitiv la testul cu coronavirus a intrat în contact în timpul şederii sale în România. Un cuplu a fost izolat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Târgu-Jiu şi vor efectua analizele necesare. O altă persoană care ar fi intrat în contact cu italianul se află în spital, în condiţii de izolare şi aşteaptă să primească rezultatele analizelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net