Emoționant! Acest câine își aşteaptă de o săptămână stăpânul mort

9_front_caine_poza_mica_1.jpg

Căţelul stă nemişcat în faţa porţii
FOTO: adevărul.ro
Citeste tot despre: 

Iubirea şi devotamentul câinilor pentru stăpânii lor sunt deja foarte bine cunoscute şi fiecare nou exemplu mişcă oamenii. Drama prin care trece un căţel din comuna ieşeană Costuleni a mişcat pe toată lumea, care şi-a amintit imediat de câinele Hachiko, din drama cu acelaşi nume.

Povestea lui Hachiko a ajuns şi pe plaiurile ieşene. Moartea misterioasă a unui bărbat a lăsat singur pe lume un căţel, care încă îşi aşteaptă stăpânul la poartă. El este văzut zilnic de locuitorii din comuna Costuleni, din judeţul Iaşi, care îi aduc de mâncare, îl mângâie şi stau puţin cu el, în încercarea de a-i mai alina dorul. Decesul stăpânului său, care locuia singur şi nu avea pe nimeni în afara lui „Hachiko de Iaşi”, încă este un mister şi pentru autorităţi, informează adevarul.ro. Poliţiştii fac cercetări după ce acesta a murit în casă, iar pe corpul său au fost găsite urme de violenţă. Iar câinele credincios păzeşte poarta gospodăriei, aşa cum a făcut-o ani la rândul, uitându-se lung pe uliţă cu urechile ciulite în speranţa că va auzi primul ritmul paşilor atât de cunoscuţi ai stăpânului său şi-i va sări în întâmpinare.

9_front_caine_poza_mare_1.jpg

Richard Gere şi Hachiko, într-una dintre scenele filmului
FOTO: Profimedia

Adevăratul Hachiko a trăit la începutul secolului XX, iar povestea lui a devenit cunoscută în întreaga lume graţie filmului american din 2009 ”Hachiko: Povestea unui câine”, cu Richard Gere în rolul principal. Personajul său, un profesor, găseşte un căţel, pe Hachiko, pe care îl duce acasă şi cei doi sunt de nedespărţit. Câinele vine în fiecare zi la gară, la aceeaşi oră pentru a-şi aştepta stăpânul. Numai că profesorul suferă un accident cerebral şi moare. Timp de 9 ani Hachiko a mers zi de zi la staţia de cale ferată pentru a-şi întâmpina stăpânul care nu mai venea, uimind pe toată lumea prin devotamentul lui.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1