ÎPS Teodosie, revoltat că pelerinii nu pot merge la peștera Sfântului Andrei în 30 noiembrie: „Caut niște avocați serioși”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că va face toate demersurile pentru ca pelerinii să poată merge la peștera Sfântului Andrei în 30 noiembrie.

ÎPS Teodosie a făcut declarația după ce prefectul județului Constanța anunțase că vor putea merge acolo doar locuitorii comunei Ion Corvin.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat că venirea pelerinilor din alte localități sau județe la sărbătoarea Sfântului Andrei este interzisă.

Astfel, vor putea merge la Peșteră doar locuitorii comunei Ion Corvin, pe baza cărții de identitate, iar slujba se va desfășura ținând cont de toate restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.

Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. 

Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus IPS Teodosie prin intermediul unui filmuleț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net