Ionuţ: «Doamne, nu-l lăsa pe tata să moară!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ionel Costache. Acesta este numele supravieţuitorului din accidentul groaznic de duminică noaptea de pe autostrada ungurească, în care şi-au pierdut viaţa 14 români. În spatele numelui se ascunde însă o mare dramă. Soţia şi doi copii i-au murit sub roţile tirului.

În localitatea Ghimpaţi, din judeţul Giurgiu, un puşti de numai 12 ani aştepta cu sufletul la gură întoarcerea părinţilor săi de la muncă, din Spania. Click! l-a vizitat chiar în ziua în care puştiul a aflat că nu-şi va mai vedea niciodată familia, zdrobită în microbuzul morţii.

"Am rămas singur pe lume", era tot ce putea să îngâne Ionuţ Costache, la aflarea veştii că atât mama şi tatăl lui, cât şi cei doi frăţiori mai mici, de 6 şi 8 ani, au murit în Ungaria.

Ionel și Viorica, ambii în vârstă de 37 de ani, s-au aflat în microbuzul care a fost făcut praf de un tir, duminică noaptea, pe o autostradă din Ungaria

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Ieri, puştiul a avut un alt şoc: autorităţile îl anunţau că tatăl lui, Ionel, a supravieţuit teribilului accident. Acum se zbate între viaţă şi moarte într-un spital din Szeged, unde medicii se luptă din răsputeri să-l ţină viu cu ajutorul aparatelor medicale la care este conectat.

"Măcar pe tata să-l salveze Dumnezeu. Mi-e dor de părinţii mei, de frăţiorii mei, dar dacă tati vine acasă, o să-mi fie puţin mai bine. Măcar nu o să mai fiu orfan", spune Ionuţ Costache.

Familia Costache lucrase în ultimii doi ani în Spania, la Valencia, în construcţii şi trebuia să ajungă acasă, în comuna Ghimpaţi, unde îi aşteptau rudele şi apropiaţii. Acum, aceştia au plecat pe urmele victimelor accidentului.

Ieri după-amiază, la Spitalul Universitar din Szeged a ajuns un microbuz cu rudele lui Ionel Costache, ajutaţi de Primăria Ghimpaţi. Medicii din spital nu le-au permis tuturor oamenilor să intre în spital, tocmai din cauza stării extrem de precare a pacientului.

La Spitalul Universitar urmau să sosească, ieri seară, şi alte microbuze cu rude ale românilor care şi-au pierdut viaţa în accident.

Şoferul criminal, rugat de soţie să nu plece la drum

Pe lângă rudele lui Ionel Costache, la Spitalul Universitar din Szeged a ajuns şi soţia lui Ovidiu Munteanu, şoferul de tir, cel care a produs accidentul cu 14 morţi.

Cu lacrimi în ochi, Gina Munteanu l-a vizitat mai întâi pe bărbatul care a scăpat cu viaţă din microbuz. Ea s-a întâlnit şi cu rudele victimei şi le-a spus că-i pare rău că soţul ei a ajuns să provoace carnagiul.

Ovidiu Munteanu era îndrăgostit de autotrenul său

"M-am împotrivit plecării soţului meu în delegaţie. M-am tot rugat de el să nu mai lucreze la firma de tiruri. Tot timpul era obosit. M-am temut să nu provoace vreun dezastru. Duminică se simţea foarte rău şi a fost chiar la spital, dar a refuzat să se interneze. Acum e prea târziu să mai schimbăm ceva", a spus soţia şoferului.

Poliţiştii maghiari au reuşit să-l audieze ieri pentru prima oară pe Ovidiu Munteanu. Scos de sub calmante, şoferul de tir le-a spus anchetatorilor că nu îşi aduce aminte de momentul accidentului, dar ştie că înainte să plece în cursă se simţea extrem de rău.

Medicii Spitalului Judeţean din Arad spun că Ovidiu Munteanu suferea de enterocolită virală. Acesta s-a prezentat la urgenţe sâmbătă, pentru că se simţea foarte rău, dar a semnat pe proprie răspundere că nu vrea să fie internat şi că doreşte să se trateze de acasă.

„I s-au recomandat Metoclopramid şi un antibiotic uşor. În mod normal, pastilele nu provoacă stări de somnolenţă, dar boala de care suferea atunci ar fi putut face asta, pentru că organismul era slăbit din cauza scaunelor dese", a explicat Teodora Olariu, director medical al Spitalului Judeţean din Arad.

Click! spune

Duminică noaptea, la 15 minute după ce a trecut graniţa în Ungaria, în mod inexplicabil, tirul condus de Ovidiu Munteanu a intrat pe contrasens şi pur şi simplu a dezintegrat un microbuz cu 15 români. 14 dintre persoane au murit pe loc. Printre decedaţi se numără şi doi copii.

Mai citeşte:

Poveştile dramatice ale victimelor carnagiului din Ungaria

Tragedie în Ungaria: 15 români au murit într-un accident rutier - VIDEO

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net