Ion Țiriac și Ioan Niculae, verificați la ADN pentru a se afla de ce au succes în afaceri

Ultima actualizare:

Ion Țiriac și Ioan Niculae, cei mai bogați români, ar putea face parte din cei 10.000 de oameni de afaceri selecționați pentru un studiu neobișnuit, propus la începutul acestei săptămâni la Bruxelles. Reprezentanții unei organizații care efectuează teste genetice și-au propus să analizeze ADN-ul marilor întreprinzători din Europa pentru a afla care este rețeta succesului și cea a eșecului în afaceri.

Proiectul, care vizează decodificarea elementelor ce determină succesul sau eșecul oamenilor de afaceri europeni, prin studierea codului lor genetic, a fost depus marți la Bruxelles de reprezentanții organizației Business Owners & Entrepreneurs ('Entreps') relatează Agerpres, citând agenția de presă EFE. Președintele acestei organizații, Joaquín Boston, a declarat că intenția este de a se studia materialul genetic a 10.000 de întreprinzători din cele 28 de state membre UE, cu ajutorul unui instrument verificat.

Cei mai bogați oameni de afaceri din România, Ion Țiriac și Ioan Niculae, ar putea deveni și ei obiect de studiu pentru a se stabili de ce au avut succes în business. Însă, până în acest moment, cei care au avut această idee nu au spus și cine sunt oamenii de afaceri selecționați în acest proiect.

Ioan Niculae avea, în 2014, o avere estimată la 1,1 miliarde de euro. Acum acesta e în închisoare, pentru sprijinirea ilegală a campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană
Ioan Niculae avea, în 2014, o avere estimată la 1,1 miliarde de euro. Acum acesta e în închisoare, pentru sprijinirea ilegală a campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană

În cadrul studiului vor fi analizați factori precum comportamentul, experiența, capacitatea alfanumerică sau de comunicare, a spus acesta. „Când vom dispune de această informație se va face o comparație între oamenii de afaceri europeni și cei din SUA sau Israel, care sunt cei mai inovatori. În următoarele șase luni vom demara testele, iar după doi ani vom putea executa planul (...) Depinde însă de ajutorul UE și de fondurile alocate”, a adăugat Boston.

Secretarul general al Asociației Europene a Camerelor de Comerț (Eurochambres), Arnaldo Abruzzini, a calificat proiectul drept „interesant, deoarece este unul din elementele care stau la baza impulsionării spiritului antreprenorial în Europa”.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net