Ion Țiriac le dă de mâncare bătrânilor singuri

Ultima actualizare:

    Ion Țiriac ajută peste 17.000 de bătrâni singuri cu alimente
Ion Țiriac ajută peste 17.000 de bătrâni singuri cu alimente

Ion Țiriac își ajută semenii din izolare! Prin fundația lui, milionarul le trimite sacoșe întregi cu mâncare bătrânilor singuri. Vorbim despre 17.000 de bunici uitați, din 28 de județe ale țării.

Suntem în plină stare de urgență decretată în România în urma cu o lună. Data de 16 martie a fost prima zi în care românii au început să resimtă modificările vieții afectate de coronavirus.

Iar cele mai afectate sunt persoanele sigure, bătrânii, care nu pot ieși din case și nici nu are cine să le asigure traiul de zi cu zi.

Alimentele pleacă o dată la două săptămâni din depozitele Selgros
Alimentele pleacă o dată la două săptămâni din depozitele Selgros

Unul din cinci conaționali intră în categoria de vârstă extrem de vulnerabilă în fața COVID-19: mai exact 3,5 milioane de români au peste 65 de ani.

Dintre aceștia, jumatate suferă de cel puțin o alta boală cronică, în condițiile în care avem un singur doctor la fiecare 335 de persoane.

Dată fiind situația, Ion Țiriac, prin fundația sa, a ales să-i ajute pe buncii părăsiți. A luat legătura cu autoritățile locale și a cerut să fie ajutat cu adresele oamenilor necăjiți.

”Este vorba despre bătrâni care nu mai au pe nimeni, vârstnici ale căror rude sunt absente din țară sau pur și simplu dezinteresate de aceștia, persoane peste 65 de ani care nu și-ar fi permis financiar să stea izolați fără un sprijin extern. Pentru că aceasta este realitatea care ne înconjoară în România”, au precizat reprezentanții Fundației Țiriac, care au avut sprijinul a două mari companii, printre care Selgros. Împreună reușesc să le ofere alimente pentru mai mult de 17.000 de români aflați în dificultate.

Nea Ion abia mai poate sta în piciore. E singur, dar oamenii de bine nu l-au uitat
Nea Ion abia mai poate sta în piciore. E singur, dar oamenii de bine nu l-au uitat

”Avem puterea să transformăm imposibilul în posibil și să protejăm viața semenilor noștri. Aducem speranță acolo unde există nesiguranță pentru ziua de mâine”.  

Pachetele cu alimente de bază ajung în 60 de localități din 28 de județe ale țării, la fiecare două săptămâni, printre care se numără Suceava, Timiș, Neamț, Hunedoara, Arad, cele mai afectate zone. “Nu au pe nimeni să-i ajute. Sunt ai nimanui”, povestea primarul unei localități greu încercate și cu mulți bunici greu încercați.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net