Ion Țiriac: «Fără ea eram un derbedeu»

Ultima actualizare:

    Ion Țiriac a vorbit cu Teo Trandafir despre trecutul săuFoto: captură video Teo Show
Ion Țiriac a vorbit cu Teo Trandafir despre trecutul săuFoto: captură video Teo Show

Ion Țiriac, cel mai bogat român, este o prezență destul de discretă în viața publică. În ceea ce privește declarațiile despre propria persoană, fostul tenismen este foarte zgârcit. Cu toate acestea, Teo Trandafir l-a făcut să se deschidă puțin și să povestească telespectatorilor câteva aspecte care i-au marcat copilăria și apoi toată viața.

Moderatoarea a reușit să-i ia un interviu excluisiv lui Țiriac, pe care l-a prezentat în emisiunea "Teo Show". Cu sinceritate, Țiriac a vorbit despre copilăria grea, despre momentele din preajma războiului în care nu avea ce să mănânce, dar a dezvăluit și vârsta fragedă la care a început să muncească. A făcut hochei, ping pong și tenis, iar de la 16 ani s-a angajat. În clasa a noua a renunțat la școală: "Eu nu am fost un elev măiastru. Eram îndrăgostit de sport. Am muncit la pompieri. Când ni se dădea leafa, aduceam plicul alb cu cei 375 de lei la mama. Când ceream și eu 10 lei să ies la vreun film cu o fată, îmi zicea: nu, nu luna asta, sora ta are nevoie de pantofi. Și nu spuneam nimic", a rememorat omul de afaceri.

Pentru că și-a pierdut tatăl în copilărie, mama a fost cea care a condus familia cu o mână de fier: "Am avut o mamă care era o femeie senzațională. Fără ea eram un derbedeu. Mă bătea de trei ori pe zi și spunea că acolo unde bate mama, crește carnea. Maică-mea m-a educat dur, deși pleca la 5 dimineața să lucreze și se întorcea la 6 seara. Datorită ei sunt aici", a mai spus Țiriac, plin de recunoștință la adresa celei care i-a dat viață. Și sora lui l-a ajutat foarte mult de-a lungul vieții: "Pe sora mea nu pot s-o plătesc în aur pentru cât m-a ajutat."

Are 400 de mașini de colecție

Un colecționar înrăit de mașini scumpe și cât mai exclusiviste, Ion Țiriac a adunat de-a lungul timpului 400 de exemplare rare și prețioase. Deși recunoaște că ar fi putut aduna o avere de pe urma lor, fostul tenismen a spus că nu se poate despărți de comorile sale: "Mașinile astea au o valoare. Și valoarea lor crește. Dacă aș fi fost foarte inteligent, dar nu sunt, n-am pretenția asta, aș fi putut face o investiție, dar n-am vândut niciuna dintre ele. Îmi plac prea mult."

Deși este cel mai bogat român și ar putea să-și petreacă restul vieții în vacanțe exotice, Țiriac a declarat: "Eu nu am vacanțe de 60 de ani. Singurul meu privilegiu este vânătoarea. Mă mai duc în Africa pentru asta."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net