Ion Râmaru, cel mai cunoscut criminal în serie din România

Ultima actualizare:

    În octombrie 1971,  Ion Râmaru  a fost executat  pentru crimele sale
În octombrie 1971, Ion Râmaru a fost executat pentru crimele sale

Considerat cel mai odios criminal român, Ion Râmaru a terorizat Bucureştiul în perioada anilor 1970-1971, când era student.

A agresat 14 femei: pe patru le-a ucis, iar pe restul le-a violat sau a încercat să le omoare. Acţiona numai după miezul nopţii, atunci când vremea era rea şi urmărea femei care mergeau singure pe stradă când terminau serviciul.

Ataca cu un ciocan, un topor, o rangă de fier şi un cuţit. Poliţiştii l-au numit "Vampirul din Bucureşti" după ce au constatat că sugea sângele victimelor. Multe femei speriate evitau să mai iasă din casă după ora 21.00. În acea perioadă, 6.000 de oameni au fost mobilizaţi pentru prinderea lui, dar cazul a fost rezolvat abia după ce Râmaru a pierdut un certificat medical eliberat pe numele lui, la locul unei crime.

În faţa judecătorilor, Râmaru a încercat să demonstreze că era instabil psihic si că nu se făcea responsabil de crime. În cele din urmă, judecătorii l-au condamnat la moarte pentru patru omoruri, şase tentative de omor deosebit de grav, cinci violuri, o tentativă de viol, trei tâlhării şi patru furturi. Pe 23 octombrie 1971, Ion Râmaru a fost dus la Jilava, legat de un stâlp şi executat pentru faptele sale.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net