Ion Iliescu a împlinit 88 de ani! Cele mai importante momente din viaţa fostului preşedinte

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu împlineşte 88 de ani pe 3 martie
Ion Iliescu împlineşte 88 de ani pe 3 martie

Ion Iliescu își sărbătorește sâmbătă, 3 martie, ziua de naștere. Fostul președinte al României împlinește 88 de ani. Președintele de onoare al PSD s-a născut în municipiul Oltenia, județul Călărași şi a dispărut în ultima perioadă din lumina reflectoarelor din cauza unei probleme minore de sănătate.

Venit din Partidul Comunist, Iliescu a devenit, la Revoluția din 1989, președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, prima structură politică a țării, iar mai apoi președintele României, pentru două mandate. Iliescu este cercetat în două dosare, unul privind Revoluţa, şi unul privind Mineriadele din 1990.

De-a lungul timpului au circulat tot felul de zvonuri privind starea de sănătate a fostului preşedinte, iar în ultimul timp acestea au devenit mai frecvente, speculându-se faptul că Iliescu este destul de grav bolnav. Anul trecut a fost primul an în care nu a participat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Contactat de presă, el a infirmat zvonurile şi a declarat că absenţa lui s-a datorat unei răceli minore. 


    Activitatea politcă a lui Ion IliescuFoto: Wikipedia.org
Activitatea politcă a lui Ion IliescuFoto: Wikipedia.org

În iunie 2009, Ion Iliescu a fost scos de sub urmărire penală în dosarul „Mineriada 13-15 iunie 1990”, în care era acuzat de genocid, complicitate la tortură, propagandă pentru război, tratamente neomenoase, distrugere, favorizarea infractorului și complicitate la rele tratamente.

 În octombrie 2015, a fost pus sub urmărire penală în același dosar, pentru infracțiuni contra umanității. Pe 13 iunie 2017, a fost trimis alături de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și alții în judecată, pentru infracțiuni contra umanității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net