Ion Iliescu a ajuns în presa internațională cu dosarul Mineriadei

iliescu.jpg

alegeri parlamentare 2016 ion iliescu
Iliescu a spus mândru cu cine a votat, în pofida faptului că e interzis să faci campanie electorală în ziua alegerilor
Foto: Mediafax

Presa străină a relatat despre redeschiderea Dosarului Mineriadei din 1990 și despre cercetarea penală a fostului președinte al României Ion Iliescu (85 de ani), căruia i se aduc acuzații de crime împotriva umanității. Mai multe publicații internaționale au scris despre faptul că, mai mulți ani la rând, dosarul Mineriadei a fost blocat.

The Wall Street Journal a relatat despre acest subiect, miercuri (21 octombrie). Fostul președinte al României Ion Iliescu, urmărit penal pentru crime împotriva umanității, a notat publicația americană citată.

wall_street_journal.jpg

ion iliesc wall street journal
Wall Street Journal a titrat: "Fostul președinte al României Ion Iliescu urmărit penal pentru crime împotriva umanității"
Foto: captură wsj.com

 

Presa străină a scris că învinuirea fostului șef de stat face parte din o anchetă mult mai amplă. Le Figaro a precizat că Ion Iliescu riscă să până la 25 de ani de închisoare, dacă este găsit vinovat. Le Parisien a titrat că „Fostul președinte al României Ion Iliescu a fost prins din urmă de trecutul său”. Știrea dosarului mineriadei a ajuns și la BBC care a scris despre fostul șef de stat, dar și despre fostul lider al minerilor, Miron Cozma, ambii fiind citați pentru audieri în același dosar.

bbc.jpg

ion iliescu bbc
BBC: " Ion Iliescu acuzat de crime împotriva umanității"
Foto: bbc

 

 

Vestea redeschiderii dosarului Mineriadei din 1990 a ajuns și la agențiile de știri internaționale.„Fostul președinte al României Ion Iliescu, ajuns din urmă de propriul trecut”, notează Agenția France-Presse (AFP). Agenția de știri a precizat că procurorii au decis redeschiderea acestui caz, după o decizia dată a CEDO din septembrie 2014.

Loading...
 
 

Citește și

  • miron cozma dosarul mineriadei

    Dosarul Mieriadei din 1990 a fost redeschis oficial. Fostul președinte Ion Iliescu și fostul șef al SRI Virgil Măgureanu au fost audiația miercuri (21 octombrie) de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. În același dosar, a fost citat și Miron Cozma care urmează să se prezinte joi (22 octombrie) la audieri. Procurorii instrumentează cazul pentru crime împotriva umanității, conform noului Cod penal.

  • Fostul președinte al României, Ion Iliescu și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu au fost audiați miercuri de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Motivul? Procurorii au anunţat începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele mai multor persoane. Potrivit corespondentului Mediafax, este vorba de acuzații pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea altor trei.

  • miron cozma dosarul mineriadei

    Miron Cozma a fost citat la audieri în dosarul Mineriadei din 1990. Politicianul a declarat că se va duce joi (22 octombrie) la Parchetul General. Totodată, el a precizat că minerii din Valea Jiului nu se aflau în București, pe data de 13 iunie 1990, iar cei care “au făcut ordine” în Capitală în acea zi ar fi fost minerii de la IMGB.

  • mineriada dosar redeschidere parchet instanta

    Instanţa supremă a confirmat, luni, decizia procurorilor Parchetului ICCJ de redeschidere a urmăririi penale în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, relatează Mediafax. În anchetă sunt vizate circumstanțele în care au fost rănite mai multe persoane, în timpul evenimentelor care au avut loc la Bucureşti.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1