Iohannis:”L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar”

fifor.jpg

Mihai Fifor este în prezent ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, favoritul lui Liviu Dragnea, a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis să exercite prerogativele de premier interimar. Asta deși presa apropiată de PSD, dăduse ca sigură rămânerea lui Mihai Tudose ca premier interimar, pentru a nu-I șubrezi poziția lui Fifor în partid, cu câteva ore înainte de întrunirea conducerii partidului pentru a desemna noul premier

”Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. Această situatie în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja doua Guverne PSD eșuate”a declarat președintele României, Klaus Iohannis.
Primul om în stat a anunțat că a decis să convoace consultări cu partidele parlamentare pentru miercuri.”Voi trimite chiar acum invitațiile pentru consultări”a precizat Iohannis.

Acum, paradoxal, șansele lui Fifor au scăzut, deși el se întâlnise deja luni cu Liviu Dragnea, cu patru ore înainte de ședința PSD în care Tudose a fost convins să demisioneze. Suspiciunea în PSD este atât de mare încât mulți nu vor orice om din partid care pare pe placul lui Iohannis. Pe lista candidaților la fotoliul de premier se mai numără Ecaterina Andronescu, propusă de organizația de București și Claudiu Manda, propus de organizațiile din Oltenia.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1