Iohannis vs Dragnea! „Are un limbaj sub nivelul unui preşedinte al României”

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminareFoto: arhivă Click!
Președintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminareFoto: arhivă Click!

După ce Președintele României a criticat dur, în decursul zilei de luni, planul de guvernare al PSD, luni seară a venit și replica din partea celor vizați.

Liviu Dragnea a răspuns acuzațiilor președintelui Klaus Iohannis catalogând spusele acestuia ca fiind „o listă întreagă de minciuni” care pot reprezenta un atac politic direct adus pe nedrept celor din Partidul Social Democrat. Liderul PSD a ținut să comenteze și cererea demisiei premierului Dăncilă, pe care Președintele României a invocat-o, în mod public, pentru a doua oară. Acesta a susținut că datele economice indică o evoluţie pozitivă, drept urmare, acuzațiile făcute sunt nefondate, motiv pentru care nici prim-ministrul Viorica Dăncilă nu ar avea de ce să demisioneze. „Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă”, a explcat Dragnea, pentru Antena 3.

Contrazicându-l pe Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat că se întâmplă fix opusul spuselor Președintelui, deoarece potrivit rapoartelor sale, acestea indică o creștere a încasărilor la buget, a exporturilor și a producției industriale, iar datoria guvernamentală este în scădere. De asemenea, Dragnea a mai anunțat că în prezent, România se poate mândri cu una dintre cele mai mici rate de șomaj înregistrate vreodată. „Indicele Robor- sigur că afectează pe toata lumea, dar, dacă ne uitam pe un grafic, din 2007 şi până în prezent suntem la un nivel foarte scăzut”, a mai adăugat acesta. 

„Şi anul trecut am primit aceleaşi critici, tot de la specialitatea Cotrocenilor, că nu se poate să scazi taxe şi impozite şi să ai creştere economică. S-a dovedit că se poate. Nu e vorba de magie, e un program bine fundamentat. Putem vorbi de magia neagră inclusiv a Guvernului tehnocrat”, a replicat Liviu Dragnea, ca răspuns la acuzațiile lui Iohannis, care a declarat ironic că PSD-ul dispune de „un fel de magie economică”.  

Liderul PSD a susținut că Iohannis este motivat politic, atunci când face aceste acuzații. „Această ieşire a preşedintelui a avut mai multe obiective - să încerce să justifice cererea de demitere a doamnei Dăncilă, legând-o de nişte date economice false şi de nişte miniciuni. Este foarte greu să nu realizăm că este o implicare politică a preşedintelui, cum nu ar trebui să aibă, constituţional, un preşedinte al României”, a replicat Dragnea.

De asemenea, acesta consideră discursul Președintelui ca fiind un atac, atât asupra lor ca și entitate politică, cât și asupra liniștii populației. „Aceste informaţii nereale lansate de preşedinte trebuie să fie demontate pentru ca oamenii să nu mai fie speriaţi(...)Nu mai putem sta să nu replicăm, să nu spunem adevărul şi să lăsăm să se multiplice niște minciuni, din dorinţa de a păstra o relaţie căreia nu-i văd un viitor. (...) Este un limbaj sub nivelul unui preşedinte al României, dar este o decizie asumată şi fiecare va suporta consecinţele”, a mai declarat L.Dragnea, conform Stirile Pro TV

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net