Iohannis reacționează la știrile false din campania electorală. I s-a reproșat că i se șoptește în cască ce să zică

klaus-iohannis-casca-in-ureche.jpg

Klaus Iohannis a fost acuzat de liderii PSD că ar fi avut cască în ureche la ultima conferință de presă unde le-a răspuns jurnaliștilor la câteva întrebări legate de campania electorală
Foto: Facebook

Campania electorală a început cu un val de știri false, după ce mai mulți lideri PSD au promovat ideea potrivit căreia Klaus Iohannis ar fi ținut o conferință de presă cu jurnaliștii cu o casă în ureche, ce l-ar fi ajutat pe acesta să ofere răspunsurile întrebărilor ce i-au fost puse.

Mai multe nume din PSD, printre care și Gabriela Firea, primarul Capitalei, și Viorica Dăncilă, fostul premier al României, au subliniat acest lucru, existând mai multe mesaje în mediul online în acest sens.

Ulterior, s-a dovedit că întreaga situație a fost clădită pe o minciună a celor din PSD, Klaus Iohannis neavând nicio cască în ureche, aceștia promovând știri false de acest gen în plină campanie electorală.

PSD, știri false în plină campanie electorală

De asemenea, odată cu începerea campaniei pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, în spaţiul online au apărut zeci de postări cu mesaje fake news privind tăieri de salarii şi pensii, unele dintre ele care imită chiar pagini oficiale ale miniştrilor PNL, promovate de lideri importanţi ai PSD. Liderii PNL au anunțat că acelea nu sunt conturile lor oficiale și i-au îndemnat pe alegători să fie vigilenți la aceste „metode comuniste” de manipulare a maselor.

iohannis-fake-news.jpg

Pe paginile PSD a fost răspândită această știre falsă
Foto: Facebook

Klaus Iohannis ripostează la știrile false

De asemenea, și președintele Klaus Iohannis a reacționat, după ce a fost acuzat că i se șoptește cu o cască ce să zică la aprițiile sale publice. „Nu am de gând să răspund la atacurile PSD, dar pot să vă spun ce am spus și acum o jumătate de oră, la o întâlnire cu primarii – încet, dar sigur, se vede fața foarte urâtă a PSD, împroașcă venin, minciuni, fake news.

Acesta este PSD, așa știu ei să își facă campanie și cred că în acest fel își fac singuri un deserviciu”, a declarat Klaus Iohannis, înaintea unui miting electoral la Baia Mare. Candidatul PNL a reconfirmat că nu va participa la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă. „Eu o să merg marți la întâlnirea pe care o organizez eu cu politologi, jurnaliști, cu formatori de opinie. Vom avea o discuție așezată și foarte bună și lămuritoare pentru români”, a precizat Iohannis.

„Au pierdut grav, au fost trimiși de trei ori acasă de poporul român: la europarlamentare, la referendum și în primul tur și auzim că totuși își face planuri pentru moțiune de cenzură. Vor să vină înapoi, cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării? Așa ceva nu putem să permitem”, a mai adăugat președintele Klaus Iohannis. 

 

Loading...

Citește și

  • După ce președintele României Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a explicat care sunt motivele pentru care nu își dorește o dezbatere publică cu contracandidatul său la alegerile prezidențiale de anul acesta, Viorica Dăncilă, aceasta din urmă a vorbit, la rândul său, despre posibilitatea organizării unei discuții politice, acuzându-l pe Iohannis că îi este frică de o dezbatere cu o femeie.

  • Actualul președinte al României nu mai are nici o emoție! Practic, spun toți analiștii, și-a câștigat deja un nou mandat de cinci ani la Cotroceni. Klaus Iohannis a primit cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale desfășurate duminică, 10 noiembrie. Locul doi în finală l-a prins Viorica Dăncilă, candidatul PSD și adversarul cel mai „dorit” de Iohannis.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1