Iohannis, prima declarație după revocarea lui Kovesi. ”Eu respect statul de drept”

klaus_iohannis.jpg

Klaus Iohannis a spus că va respectat întotdeauna statul de drept
foto: arhiva Click!

Klaus Iohannis a făcut miercuri primele declarații după ce a semnat, luni, 9 iulie, decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Președintele a spus că nu s-a gândit niciodată să nu respecte statul de drept.

În prima ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, președintele Klaus Iohannis a declarat că, deși a semnat decretul de revocare din funcție a lui Kovesi, părerea lui despre activitatea DNA rămâne aceeași.  

„Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult lupta anticorupție”, a spus șeful statului, aflat zilele acestea la Summitul NATO de la Bruxelles.

Iohannis a precizat că a făcut acest ”pas” pentru că respectă statul de drept și Constituția.
„Cred că vă amintiți și-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituția. Și nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituția. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA va merge mai departe”, a declarat președintele.

kvs_52196800.jpg


Laura Codruța Kovesi este vânată acum de cei pe care i-a băgat în spatele gratiilor
loading...
Loading...

Citește și

  • ”Corupția poate fi înfrântă. Episodul de astăzi nu este o înfrângere”. Sunt cuvintele spuse de Laura Codruța Kovesi în ultima declarație în calitate de procuror-șef al DNA. Ea a anunțat că va pleca din DNA și va rămâne simplu procuror. Chiar și după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a ei, șefa DNA consideră că schimbarea a fost ilegală: ”Vă reamintesc că propunerea de schimbare a mea nu a respectat condițiile”

  • kovesi

    Ministrul Tudorel Toader a spus că șefa DNA a făcut afirmații false în interviuri la posturi străine de televiziune și că a defăimat România. Acesta a nominalizat interviul acordat de Codruța Kovesi postului de televiziune britanic BBC, în 9 februarie 2017.