Iohannis, prima declarație după revocarea lui Kovesi. ”Eu respect statul de drept”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a spus că va respectat întotdeauna statul de dreptfoto: arhiva Click!
Klaus Iohannis a spus că va respectat întotdeauna statul de dreptfoto: arhiva Click!

Klaus Iohannis a făcut miercuri primele declarații după ce a semnat, luni, 9 iulie, decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Președintele a spus că nu s-a gândit niciodată să nu respecte statul de drept.

În prima ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, președintele Klaus Iohannis a declarat că, deși a semnat decretul de revocare din funcție a lui Kovesi, părerea lui despre activitatea DNA rămâne aceeași.  

„Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult lupta anticorupție”, a spus șeful statului, aflat zilele acestea la Summitul NATO de la Bruxelles.

Iohannis a precizat că a făcut acest ”pas” pentru că respectă statul de drept și Constituția.„Cred că vă amintiți și-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituția. Și nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituția. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA va merge mai departe”, a declarat președintele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net