Iohannis, în mesajul de Ziua Mediului: "Avem o ţară foarte frumoasă, dar în nenumărate locuri plină de deşeuri"

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis, de Ziua Bicicletei (3 iunie)Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis, de Ziua Bicicletei (3 iunie)Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul de Ziua Mediului, că avem o ţară foarte frumoasă, dar în nenumărate locuri plină de deşeuri. Ecosistemele din România sunt sub presiune mare din cauza deşeurilor pe care le găsim mult prea des în natură, avertizează preşedintele, adăugând că împreună putem fi generaţia care protejează şi reface ecosistemele.

”Avem o ţară foarte frumoasă, dar în nenumărate locuri plină de deşeuri. Ecosistemele din România sunt sub presiune mare din cauza deşeurilor pe care le găsim mult prea des în natură. Sunt ambalaje lăsate în parcuri, pet-uri aruncate în şanţuri în drum spre staţiunile montane, materiale de construcţie lăsate pe câmpuri, piese de mobilier abandonate la margine de drumuri. Autorităţile trebuie să pună la dispoziţie sisteme şi insule de colectare selectivă a deşeurilor uşor accesibile cetăţenilor, iar cetăţenii să conştientizeze cât de important este să facă efortul de a preda deşeurile în locurile amenajate. De asemenea, autorităţile trebuie să rezolve rapid situaţia gropilor neconforme şi ilegale de gunoi şi să creeze un cadru legislativ şi infrastructural pentru a capta deşeurile în economia circulară. Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar ne putem schimba chiar de astăzi comportamentul pentru a restaura ecosistemele. Să acceptăm rolul fundamental pe care îl joacă ecosistemele în viaţa noastră şi să ne raportăm cu mai multă grijă la mediul înconjurător! Să protejăm natura, să aruncăm deşeurile doar în spaţiile destinate colectării, să optăm, ori de câte ori avem oportunitatea, pentru mobilitatea nepoluantă, să facem oraşele în care locuim mai verzi! Împreună putem fi generaţia care protejează şi reface ecosistemele”, afirmă preşedintele în mesajul de Ziua Mondială a mediului.

Klaus Iohannis: "Trebuie să schimbăm modul în care consumăm "

Preşedintele aminteşte că Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este dedicată anul acesta restaurării ecosistemelor. Cu această ocazie, Naţiunile Unite vor lansa Deceniul 2021-2030 pentru refacerea ecosistemelor, urmând să fie propusă o Alianţă Globală pentru Refacerea Ecosistemelor. Este o temă importantă pentru România şi am încredere că ţara noastră se va alătura în următorul deceniu efortului de restaurare a ecosistemelor.

”La nivel individual, trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi să ne comportăm zi de zi reducând impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător. Companiile trebuie să adopte modele de business „verzi”, iar fermierii şi producătorii mijloace de producţie mai sustenabile. Guvernul, la rândul său, are obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor, iar şcoala de a pregăti viitori adulţi activi, responsabili cu mediul înconjurător şi implicaţi în acţiuni pentru binele Planetei”, subliniază Klaus Iohannis.

Citește și:

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, după vizita în Sectorul1: "Miroase groaznic. Se scurge lichid din aceste deşeuri"

Klaus Iohannis, șpagat pe bicicletă, Nicușor Dan și Tanczos Barna, la un pas să cadă pe alee

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net