Iohannis îi atacă pe criticii DNA: „Niște penali încearcă să discrediteze Justiția”

Ultima actualizare:

    Iohannis tună și fulgeră contra celor care critică DNAFoto: arhivă personală
Iohannis tună și fulgeră contra celor care critică DNAFoto: arhivă personală

Klaus Iohannis a susținut joi seara, 15 februarie, o conferință de presă, la scurt timp după declarațiile ministrului Justiției, Tudorel Toader, care nu a oferit niciun detaliu despre decizia cu privire la DNA. Președintele României este în contiuare profund nemulțumit de atitudinea PSD-ALDE și îi atacă virulent pe cei care critică DNA.

Klaus Iohannis a avut din nou un discurs acid la adresa guvernanților, imediat după ce a avut o întâlnire oficială cu premierul și cu președintele PSD: „Niște penali fac o încerare disperată să discrediteze Justiția. După părerea mea, această încercare e una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar această încercare de atac din partea unor penali e de natură să-mi confirme că DNA face o treabă bună.”

„Am avut în această după-amiază o întâlnire despre care cred că e bine să știți. Am primit pe doamna prim-ministru Dăncilă și pe domnul președinte Dragnea aici la Cotroceni. Întâlnirea a fost planificată încă din seara când a avut loc jurământul din partea Guvernului, iar rostul întâlnirii a fost de a lămuri rolul colaborării instituționale între mine și noul Guvern”, a declarat președintele României.

Iohannis a încercat să-i facă pe guvernanți să înțeleagă că în perioada următoare, cele mai importante proiecte țin de președinția Consiliului UE și de Centenar. De asemenea, președintele nu este deloc mulțumit de atitudinea lui Tudorel Toader care, deși are "mână liberă" în privința DNA, încă pare nehotărât:

„Am discutat despre nevoia de colaborare în unele proiecte de importanță națională și să menționez câteva:  pregătirea pentru președinția Consiliului Uniunii Europene, Centenarul, care nu e doar al cuiva, e al României și al românilor și cred că e nevoie de o coordonare a instituțiilor. Am discutat și despre Justiție și despre ce s-a convenit cu ministrul Justiției și mi-am exprimat și nemulțumirea că există un nou scandal legat de Justiție în spațiul public.  Doamna prim-ministru mi-a relatat pe scurt că a avut o discuție cu ministrul Justiției că îi lasă mână liberă în această privință. Și ați văzut declarația ministrului Justiției care ne-a informat că ne va informa.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net