Iohannis explică cum s-a ales cu porecla ''Santa Klaus''

Ultima actualizare:

    Iohannis a fost ales de peste 6 milione de români ca preşedinte
Iohannis a fost ales de peste 6 milione de români ca preşedinte

Klaus Iohannis s-a ales, în urma alegerilor prezidenţiale, cu o poreclă extrem de amuzantă, ''Santa Klaus".

Însă nimeni nu s-a întrebat cum a ajuns preşedintele ales să dobândească o asemenea poreclă şi de unde a pornit totul. Deşi mulţi au tras repede concluzii, şi au crezut că porecla i se trage de la numele mic al acestuia, Klaus, Iohannis spune că totul a pornit de la o întâmplare mai veche a lui, atunci când a purtat un costum de Moş Crăciun.

În cartea ''Pas cu pas'', lansată miercurea trecută, la Târgul de carte Gaudeamus, noul preşedinte al României povesteşte cu lux de amănunte cum s-a procopsit cu amuzanta poreclă şi dezvăluie un episod inedit petrecut cu ani în urmă când, la rugămintea lui James Rosapepe, fost ambasador american la Bucureşti, a îmbrăcat costumul de Moş Crăciun.

Iohannis explică la început care a fost impresia lui când a citit volumul "Dracula is dead", semnată de James Rosapepe şi soţia acestuia, Sheila Kast, reporter la un post important de radio din Maryland, SUA, unde relatează că a fost profund impresionat să vadă că există pasaje măgulitoare despre el.

"Cartea celor doi a fost publicata odata cu sarbatorirea a 20 de ani de la caderea comunismului in Europa si este, in mare parte, o colectie de momemorii din perioada de ambasador a lui Rosapepe (1998-2001)''.

''Îmi amintesc de faptul că m-a amuzat să aflu din carte că Sheilei Kast i se părea că semăn cu Arnold Schwarzenegger şi mi-a făcut plăcere să dau peste nişte rânduri care afirmă lucruri pe care eu le-am sustinut dintotdeauna: faptul ca etnia nu este o piedica atunci cand o comunitate vrea sa se coaguleze in jurul unui lider care-i urmareste binele. M-a amuzat, trebuie sa recunosc, să găsesc în cartea celor doi o poză în care apar alături de ambasadorul SUA, costumaţi în Moş Crăciun şi cerşind câte un bănuţ, pe străzile Sibiului, pentru o organizatie umanitară fondată de sora Mary Rose Christy", mărturiseşte Klaus Iohannis în cartea autobiografică.

"Faptul că am îmbrăcat, cu ani în urmă, la rugămintea lui James Rosapepe, costumul de Moş Crăciun pentru cauza ei a fost doar un semn exterior al adeziunii la astfel de iniţiative, pe care le-am sprijinit de fiecare dată când a fost nevoie", mai adaugă Klaus Iohannis.

De atunci, nu a mai fost decât un pas ca acesta să fie strigat ''Santa Klaus'' (n.r- Santa Claus în engleză). Chiar şi românii au ajuns să îi zică lui Iohannis ''Santa Klaus''. Drept dovadă, stau sutele de mesaje de pe pagina personală de Facebook.

Cartea "Pas cu pas", scrisă de Klaus Iohannis, cea mai citită din ultima săptămână

Klaus Iohannis şi-a lansat cartea, miercuri, la Târgul de Carte Gaudeamus, în faţa unui public foarte numeros. Preşedintele ales al românilor a dat, timp de trei ore, peste 2.000 de autografe.

Săptămâna trecută, cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul întâi în topul eBooks, chiar dacă a fost disponibilă pentru cititori încă de pe data de 9 octombrie.

Volumul autobiografic surprinde momentele cele mai importante din viața lui Klaus Iohannis, din copilărie până în momentul în care a ajuns să fie candidat la preşedinţia țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net