Iohannis, despre polițistul mort: „Ponta și Oprea să dea lămuriri”

Ultima actualizare:

    Președintele i-a sugerat lui Gabriel Oprea să-şi dea demisiaFoto: Mediafax
Președintele i-a sugerat lui Gabriel Oprea să-şi dea demisiaFoto: Mediafax

După cinci zile de la tragedie, Klaus Iohannis rupe lanțul tăcerii. Președintele a declarat, duminică (25 octombrie), la Arad, că „este inadmisibil” ca Guvernul să nu ia o poziție oficială cu privire la cazul polițistului Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Șeful statului a mai precizat că îi poftește „de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Opra să dea lămuriri”.

Klaus Iohannis se află în Județul Arad unde participă la evenimentele organizate cu ocazia Ziua Armatei Române. Întrebat de către jurnaliști dacă intenționează să-i ceară demisia ministrului Gabriel Oprea, Iohannis a spus că „opinia publică așteaptă lămuriri”, potrivit Mediafax. Președintele a mai declarat că îi poftește „de urgență” pe Victor Ponta și pe Gabriel Oprea „să dea lămuriri”, cu privire la cazul polițistului care a murit, după ce a căzut într-o groapă, în timp ce îi deschidea drumul vicepremierului.

„În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi şi nu avem o luare de poziţie oficială din partea Guvernului, aşa ceva este inadmisibil. Opinia publică aşteaptă lămuriri şi îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea să dea aceste lămuriri, şi nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un poliţist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general”, a declarat Klaus Iohannis.

De marți (20 octombrie), ziua tragediei, Gabriel Oprea a tăcut mâlc. Duminică (25 octombrie) Ministerul Afacerilor Interne a dat primul răspuns oficial legat de ancheta privind condițiile în care a murit Bogdan Gigină. Cu privire la acest subiect, MAI susține că Gabriel Oprea nu are voie să dea detalii până la finalizarea anchetei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net