Iohannis, despre negocierile PSD-UDMR: "Autonomia pe criterii etnice nu trebuie negociată"

Ultima actualizare:

    Iohannis este optimist și crede că problemele interne din PSD se vor rezolvaFoto: arhivă personală
Iohannis este optimist și crede că problemele interne din PSD se vor rezolvaFoto: arhivă personală

Președintele României, Klaus Iohannis, se află în continuare în vizită oficială în Germania. În cadrul ambasadei României la Berlin, Iohannis a răspuns la câteva întrebări ale jurnaliștilor români cu privire la negocierile care au avut loc între PSD și UDMR.

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că, în ciuda faptului că este plecat din țară de câteva zile, este la curent cu ce se întâmplă în țară și i-a sfătuit pe membrii PSD să nu negocieze "chestiuni care nu trebuie negociate în situații deosebite":

  • „Este natural să existe astfel de negocieri și chiar dacă sunt în acete zile în Berlin, am fost în permanență informat. Aceste negocieri sunt normale, însă, dacă ați adus vorba de negocieri...vreau și pe această cale să solicit PSD să-și rezolve problema pe care singur a creat-o, dar atrag atenția PSD-ului să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, un fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care nu trebuie negociate sub presiunea unei situații deosebite.”

Președintelui României i s-au cerut explicați și cu privire la declarațiile pe care le-a susținut față de Angela Merkel, căreia i-a spus că România este stabilă în momentul de față, cu toate că mâine, 21 iunie, urmează să fie votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu:

  • „Eu vreau să se rezolve criza ca să terminăm repede, să reintrăm într-o zonă de stabilitate și să ducem România înainte. Nu trebuie să dăm impresia ca din cauza disputelor în interiorul unui partid majoritar, că România e în criză.”

Întrebat de jurnaliști dacă mai consideră PSD-ul un partid apt pentru guvernare, Iohannis a răspuns evaziv: „Ei, iată o întrebare la care fiecare român va trebui să dea un răspuns.” De asemenea, consideră că „premier în România, poate să fie numai o persoană integră și nu am de gând să fac rabat de la criteriile pe care le tot enunț. România are nevoie de un guvern stabil și un premier integru.”

În același timp însă, președntele României a menționat că nu dorește să se implice în problemele interne ale PSD-ului.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net