Iohannis, declarații despre începerea școlii. Peste pragul de 6 la mie se trece în online

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut joi seara o întâlnire de lucru la Palatul Cotroceni, pe tema deschiderii școlilor, la care au participat miniștrii Educației și Sănătății. Concluziile nu au fost prea multe, învârtindu-se în jurul unui singur îndemn: să ne vaccinăm.

„Ne aflăm în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi am ţinut să discut cu cei doi miniştri, pe de o parte despre gradul de pregătire a sistemului medical, iar, pe de altă parte, despre începerea noului an şcolar. Un lucru este cert: amploarea efectelor acestui val pandemic depinde direct de gradul de vaccinare a populaţiei României. Chiar zilele trecute, experţii din sănătate au făcut publice o serie de analize din care rezultă că persoanele nevaccinate constituie majoritatea covârşitoare a cazurilor de infectări cu SARS-CoV2 şi de decese din cauza COVID înregistrate în ultima vreme în România. Nu există niciun dubiu că vaccinarea este principala măsură de protecţie împotriva îmbolnăvirii şi agravării bolii”, a declarat Klaus Iohannis.

La 13 septembrie, școlile se deschid cu prezență fizică

Discursul a continuat cu vești bune, despre cât suntem de pregătiți. Avem vaccinuri, iar „medicii sunt deja bine pregătiţi şi cu multă experienţă”. Nu am reușit să punem la punct învățământul online, drept urmare, sperăm să mergem fizic la școală cât mai mult timp. „Din experienţa primului an de pandemie a reieşit fără echivoc că învăţământul online nu poate suplini integral forma clasică de învăţământ, cu prezenţă fizică. Cel mult, poate funcţiona ca soluţie temporară, provizorie, atunci când situaţia epidemiologică este deosebit de gravă.  Rămâne, aşadar, o prioritate zero obiectivul de a asigura o educaţie de calitate pentru cât mai mulţi dintre elevi, deşi criza sanitară nu s-a încheiat încă. Este motivul pentru care şcolile se vor deschide pe 13 septembrie şi vor funcţiona cu prezenţa fizică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, bineînţeles cu respectarea strictă a normelor de protecţie – mască, distanţare, aerisirea sălilor de curs”, a mai spus președintele.

Până la pragul de incidență de 6 la mie, toți elevii vor merge fizic la școală. Peste acest prag, se trece în online. „Câtă vreme incidenţa din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toţi copiii în sălile de clasă. Dacă se depăşeşte acest prag, şcolile trec în online în respectiva localitate”, a mai spus şeful statului, făcând apel către părinți și către cadrele didactice să se vaccineze.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net