Iohannis, către noul guvern: „Terminați cu această țopăială fiscal-bugetară”

Ultima actualizare:

    Iohannis are așteptări mari de la noul guvernFoto: Click!
Iohannis are așteptări mari de la noul guvernFoto: Click!

Joi, 29 iunie, a fost numit noul guvern al României. Noul prim-ministru, Mihai Tudose, a promis că va conduce un guvern care va munci intens pentru aplicarea programului de guvernare. La finalul investirii, președintele Iohannis a ținut un discurs ușor critic la adresa crizei politice creată de PSD.

Klaus Iohannis a părut că-i mustră pe membrii noului guvern și le-a adresat ce așteptări are de la această instituție în calitate de președinte, dar și ce se așteaptă românii să primească de la noii guvernanți.

  • „Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanția că guvernul României apăra și promovează statul de drept. Nu-mi doresc să mai avem sincope de tipul Ordonanței 13. Vă rog să faceți tot ce e necasar pentru a arăta partenerilor noștri din NATO, din Uniunea Europeană, aliaților noștri că suntem oameni serioși, că suntem o țară serioasă, cu toate sincopele politice și că șitm să ne respectăm angajamentele. Dovediți că știm să respectăm angajamtenul de 2% pentru armată. Dovediți că suntem capabili să ținem deficitul bugetar sub control, să promovăm investiții publice și private, să avem creștere economică.”
  • „Fie ca aceastp a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii și-o doresc și pot doar să sper foarte tare că și dumneavoastră vă doriți același lucru.”

simeon stalpnicul png

Iohannis nu a ezitat să strecoare în discursul său și o notă critică la adresa noului guvern, îndemnându-i să fie cu băgare de seamă la măsurile pe care le pun în aplicare: „Vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net