Ce face Klaus Iohannis de Paște. "O să stau acasă împreună cu soția"

klaus_iohannis_carmen_iohannis.jpg

Soții Iohannis vor sta în casă, singuri de Paști
Carmen și Klaus Iohannis vor petrece singuri în casă, fără musafiri, Sărbătorile Pascale
Citeste tot despre: 

Nici o șansă de a ieși afară de Paști! Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu suntem în situația în care putem relaxa restricţiile anti-coronavirus. Iohannis a anunțat că de Paști va sta acasă cu soția, îndemnându-i pe români să-i urmeze exemplul.

Klaus Iohannis a anunțat ce trebuie să facă românii de Paștele Catolic programat duminică 12 aprilie, odată cu Floriile dar și cu ocazia Paștele Ortodox care cade duminică 19 aprilie.”Avem în continuare două sărbători pascale. Acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creştinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică pentru creştinii ortodocşi, pentru greco-catolici, pentru alţii. Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi, nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români să faceţi cu toţii. Este greu ne cade greu, de obicei de Paşte ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieşim afară, de data aceasta nu se poate. Este foarte foarte important să respectăm şi acum de Sfintele Sărbători regulile impuse de autorităţi fiindcă dacă acum scăpăm din mână aceasta epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav şi să fie grav pentru foarte multă lume .Aşadar, dragi români, vă rog să respectaţi în continuare indicaţiile autorităţilor pentru ca după aceea să ajungem cât reuşim de repede în faza în care şi la noi se poate discuta despre măsuri de relaxare”, a spus şeful statului. 

Iohannis despre relaxarea măsurilor de izolare în case

”Vremea este frumoasă, auzim la ştiri că sunt unele ţări deja Unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare trebuie să vă spun clar, pe faţă, noi în România nu suntem în această fază. La noi în România, din păcate, numărul de cazuri creşte, numărul de persoane care sunt tratate în urgenţe creşte şi chiar dacă ne dorim cu toţii să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Şi vreau să vă spun mai mult, depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi? Fiindcă această infecţie, acest virus merge de la om la om. Dacă respectăm, aş spune chiar cu sfinţenie, regulile impuse de autorităţi, să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieşim din casă numai atunci când trebuie, dacă respectăm aceste reguli atunci cu siguranţă vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viaţa. Dacă în schimb ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci dragii mei vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile şi nimeni nu îşi doreşte aşa ceva. Deci, repet, măsurile trebuie respectate cu stricteţe în continuare pentru a ajunge şi noi la momentul potrivit în situaţia să relaxăm unele dintre aceste măsuri”, a explicat ăreședintele României. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în alertă, după ce doi membri ai personalului medical saudit au fost infectaţi cu noul coronavirus înrudit cu SRAS. Cel mai grav e că cei doi au luat virusul de la pacienţi, potrivit Mediafax.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!