“Invazie” maghiară la Oradea. Uite ce vehicule au trecut pe străzi!

Ultima actualizare:

    Carele alegorice, un show de neratatFoto: "Adevărul"
Carele alegorice, un show de neratatFoto: "Adevărul"

Spectacol aparte în mijlocul oraşului! Împodobite cu mii de flori, şapte care alegorice din Ungaria au trecut duminică Vama Borş, făcând senzaţie, şi în acest an, la Oradea. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a se bucura de frumuseţea cântecelor şi de prezenţa arcaşilor ori a husarilor, aşa că i-au însoţit pe maghiari, cu aplauze, pe tot parcursul traseului.

Orădenii au fost vrăjiţi, pur şi simplu, de show-ul oferit de vecinii de la vest. Călăreţi, dansatori şi personaje de poveste au defilat pe străzi şi au stârnit entuziasmul privitorilor. „Sunt orădeancă, dar muncesc în Austria. În fiecare an vin acasă în luna august şi, dacă sunt în oraş, nu ratez parada carelor alegorice. Sunt atât de frumoase şi transmit multă bucurie!“, se arată încântată Emilia Popa.

Leone, un personaj care a făcut deliciul celor mici
Leone, un personaj care a făcut deliciul celor mici

Din 2005, an de an, de Ziua Naţională a Ungariei, oraşul Debrecen organizează în parteneriat cu Primăria Oradea un program comun. Oraşul maghiar pregăteşte Caravana Florilor, în fiecare an, pe 20 august. Pentru carul-simbol al oraşului Oradea au fost folosite peste 40.000 de flori artificiale. Personajul principal a fost Leone, mascota Clubului Sportiv Municipal Oradea, aşezat pe un tobogan, simbol pentru Aquapark Oradea.După trecerea carelor alegorice, peste 600 de artişti bihoreni, de la dansatori de muzică populară la trupe pop, dar şi majorete din Serbia şi Ungaria au încins atmosfera în mijlocul oraşului.

Vezi mai multe imagini şi video pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net