Învaţă la şcoala-container ca să nu meargă 6 km pe jos

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Şcolarii din satul Holdea au învăţat alfabetul şi tabla înmulţirii într-un container de 15mp. Părinţii ştiu că nu sunt condiţii pentru copiii lor, dar spun că, decât să nu aibă şcoală deloc, e bine şi aşa.

Povestea şcolii-container începe în 2008 când părinţii au refuzat să-şi mai lase copiii să parcurgă, pe jos, şase kilometri până la şcoala din satul vecin, Ohaba.

Întrucât vechea şcoală nu mai era funcţională din 1996, edilul a închiriat un container de tablă de la societatea Electrocentrale Deva.

simeon stalpnicul png

Pe timp de iarnă, acesta este încălzit cu două calorifere electrice, iar toaleta este undeva în curte. Învăţătoarea e obligată să stea mai mult în picioare pentru a nu bloca culoarul de acces astfel încât elevii să poată ajunge la tabla din capătul containerului.

De teamă să nu se desfiinţeze, părinţii copiilor se feresc să vorbească deschis despre şcoala-container. "Şcoala de acum e bună aşa cum e, decât deloc. Ne descurcăm cum putem, pentru că tot e mai bine decât să-ţi trezeşti copilul la ora cinci dimineaţa şi să-l trimţi la şcoală", spune unul dintre părinţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net