Inundaţiile au făcut ravagii în Moldova. Meteorologii anunţă în continuare ploi torenţiale şi viituri puternice

Ultima actualizare:

Primarul comunei Andrieşeni, Ioan Căruntu, a declarat, astăzi, pentru mediafax, că 20 de locuinţe au fost inundate în urma ploii torenţiale de marţi seară, el precizând că precipitaţiile au totalizat 60 de litri pe metrul pătrat, în doar câteva zeci de minute.

Mai mulţi bătrâni s-au refugiat în poduri după ce apa le-a intrat în case, mai ales că în unele locuinţe apa atinge 30 - 40 de centimetri.

Potrivit primarului, o parte dintre oameni, speriaţi de amploarea viiturii, au rămas câteva ore în poduri, fiind coborâţi de către pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, care au ajuns în comună pentru a-i ajuta pe localnici să scoată apa din casele inundate.

Nu numai oamenii au avut de suferit, ci şi bietele animale, multe dintre acestea fiind luate de ape.

De asemenea, grădinile şi culturile agricole din zănă au fost complet distruse.

Şi veştile de la meteorologi continuă să fie rele. Aceştia au prelungit până mâine seară Codul galben de ploi, grindină şi vijelii, în aproape toată ţara, cu excepţia Dobrogei şi a zonei de vest a ţării.

Potrivit specialiştilor, vor fi zone în care vor cădea chiar şi 50 de litri de apă pe metrul pătrat, motiv pentru care sunt aşteptate viituri puternice.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net