Inundații grave în Botoșani. Copil de 14 ani a fost salvat de pompieri

inudatii-botosani-3-1024x576.jpg

Un copil în vârstă de 14 ani a fost salvat din inundații de pompieri
Foto Gazeta de Botoșani

Municipiul Botoșani se confruntă cu inundații grave. Un copil în vârstă de 14 ani a fost salvat de pompieri după ce a rămas blocat în mașină din cauza ploilor abundente.

Adolescentul a făcut un atac de panică atunci când s-a văzut blocat în mașină, în mijlocul străzii, conform gazetabt.ro. Orașul se află în prezent sub cod galben de ploi și furtuni. 

Pompierii au intervenit imediat și au salvat copilul, zona în care se afla mașina în care era băiatul se afla pe Calea Națională. 

Botoșaniul nu este singurul oraș vizat de codul galben de ploi și furtuni. În Bacău, sute de gospodării au fost distruse, în jur de șapte mașini au fost luate de ape, iar pe un alt drum care trece prin Slănic Moldova, un număr de 5 mașini în care se aflau 22 de oameni au fost blocate. Cele mai afectate zone din România sunt Slănic Moldova și Oituz. Primăria Slănic Moldova a declarat că situația este foarte gravă, iar sute de oameni au fost afectați pe parcursul a 12 ore, potrivit mediafax.ro.

 "Avem peste 45 de locuinţe inundate efectiv, multe curţi, 9 poduri şi podeţe avariate, blocate practic, avem 7 maşini luate de apă, foarte multe diguri de protecţie grav avariate, ce pun în pericol foarte multe case, inclusiv un bloc de locuinţe în staţiunea Slănic Moldova. Avem întrerupte utilităţile, referitor la curentul electric sperăm ca, până diseară, să putem da drumul în staţiune la acesta. Şi gazul a fost întrerupt pentru o porţiune din oraş", a declarat joi, Gheorghe Baciu, primarul oraşului Slănic Moldova.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1