Inundații în 12 județe în ultimele 24 de ore

Ultima actualizare:

    Precipitațiile puternice din ultimele 24 de ore au produs mari inundații în județul Arad
Precipitațiile puternice din ultimele 24 de ore au produs mari inundații în județul Arad

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat inundații în 14 localități din din 12 județe. Meteorologii au avertizat că ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, se vor înregistra în Oltenia, vestul şi sudul Munteniei, nordul Moldovei şi în Transilvania până miercuri seară.

Inundațiile au afectat localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman și Vâlcea. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în județul Arad, unde luni după-amiază a fost Cod Roșu de grindina, averse cu caracter torențial și vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundații satele Dezna și Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din 37 curți și 2 locuințe, iar 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării. Meteorologii avertizează că pericolul nu a dispărut și în următoarele ore se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Marți, până la această oră, echipajele ISU nu au mai fost angrenate în misiuni operative de intervenție, fiind derulate doar evaluări ale pagubelor produse de inundațiile din această perioadă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în funcție de evoluția situației din teren, salvatorii sunt pregătiți să acționeze imediat cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din locuințe, precum și cu bărci de salvare pentru recuperarea persoanelor surprinse de viituri.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în această dimineața se înregistrau întreruperi în 8 localități din județele Harghita și Iași. Pentru remedierea defecțiunilor acționează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

În cursul zilei de astăzi, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net