INTERVIU Cum s-a schimbat viața românilor la un an de la apariția primului caz de COVID-19 în țară

Ultima actualizare:

    Reporterii Click! au aflat de la români ce a însemnat pandemia şi cum au înfruntat, în ultimul an, COVID-19
Reporterii Click! au aflat de la români ce a însemnat pandemia şi cum au înfruntat, în ultimul an, COVID-19

Astăzi se împlineşte un an de la apariţia primului caz de COVID-19 în România. Au fost 365 de zile în care viaţa ni s-a schimbat.

Cum am trăit în pandemie? Cum ne-au afectat restricţiile bugetul, relaţiile familiale şi viaţa socială? Reporterii Click! au stat de vorbă cu români care ne-au povestit prin ce au trecut.


    Mirodeanu Mircea
Mirodeanu Mircea

Mirodeanu Mircea, 51 de ani, manager agenţie imobiliară. ”M-a afectat această pandemie din toate punctele de vedere. Mi-a schimbat viaţa, mi-a creat probleme în ceea ce priveşte munca mea de zi cu zi, m-a lovit în tot şi toate. Şi nu doar pe mine, ci şi pe prietenii mei. Nu cunosc pe nimeni să nu fi fost afectat sau să nu aibă probleme”

Ionescu Florin, 36 de ani, muzician. ”M-a rupt, m-a distrus Covidul! Eram în Germania şi nu am mai putut să stau acolo când a venit virusul acesta, m-au dat afară. Eu cânt şi am rămas fără posibilitatea de a-mi câştiga existenţa. Am venit aici în ţara mea şi sub pretextul că bântuie coronavirusul nu mă lasă să cânt nicăieri. Am vrut la metrou şi m-au dat afară”


    Ionescu Florin
Ionescu Florin

Ion Mişu, 65 de ani, pensionar. ”Criza COVID m-a lovit şi la venituri, şi sufleteşte. Am stat închis în casă săptămâni de zile, se ferea lumea de mine ca de ciumaţi. Am făcut cumpărături la orele care le-au vrut guvernanţii, cu banii pe care ni i-au dat. Am stat la colivie şi am îndurat”


    Ion Mişu
Ion Mişu

Marinoiu Maria, 19 ani, studentă. ”Privind retrospectiv, spun clar că am fost afectată. Sunt studentă la Arhitectură şi când am terminat clasa a XII-a a fost greu să mă pregătesc online pentru facultate. Am pierdut viaţa socială, prietenii nu mi i-am văzut decât pe fugă, pe alţii deloc. Acum la facultate nici nu se ştie cum o să învăţăm”


    Marinoiu Maria
Marinoiu Maria

Pitulice Rareş, 18 ani, elev. ”Sunt lucruri la care clar am fost afectat de pandemie. În primul rând sunt în clasa a XII-a şi orele online nu se compară cu şcoala normală şi cel mai bine îmi dau seama acum, când ne-am întors la şcoală. În plus, nu mai pot să mă văd ca înainte cu prietenii, mi-au lipsit colegii. Sunt alte reguli care te încurcă”


    Pitulice Rareş
Pitulice Rareş

Raţă Nicolae, 44 de ani, anticar. ”Pe mine nu m-a afectat pandemia. Am avut noroc că am avut o rezervă de cărţi din care am tot vândut şi am avut cu ce să trăiesc. Pe alţii însă criza sanitară i-a doborât, i-a terminat. Ştiu oameni care nu au bani deloc, fac foamea. Dacă aţi şti cât de necăjită este lumea după un an de pandemie...”


    Raţă Nicolae
Raţă Nicolae

Coman Emilia, 42 de ani, muncitor.


    Coman Emilia
Coman Emilia

”Spui COVID-19, spui suferinţă, spui boală, spui necazuri. Virusul a adus foamete şi criză în toate casele, şi la mine, şi cred că la toată lumea, doar la politicieni nu. Suntem şi acum speriaţi, chiar dacă a trecut un an. Noroc că familia este ok, dar am evitat să-i punem în pericol, am încercat să respectăm regulile”

Tănase Ştefania, 64 de ani, pensionară. Sunt fericită că nu m-am îmbolnăvit, am respectat regulile sanitare şi a fost bine, mulţumesc lui Dumnezeu. Nu am sărăcit, m-am descurcat. Nu ştiu alţii, dar eu nu mă plâng. Ba chiar am reuşit să ies şi cu prietenii, dar cu respctarea regulilor”


    Tănase Ştefania
Tănase Ştefania

Mihăilă Anca, 63 de ani, pensionară.tiu că unii oameni au fost loviţi crunt de când a apărut pandemia. Eu însă am fost chibzuită, am fost cu ochii în patru, am evitat contactele cu persoanele necunoscute, am reuşit să mă văd şi cu prietenii, a fost bine. Şi cu banii nu am suferit, mă declar fericită că sunt sănătoasă şi la mine totul este bine”


    Mihăilă Anca
Mihăilă Anca

Cristea Rodica, 70 de ani, pensionar. ”Să spun că nu a fost greu aş minţi. Dar acum, gândindu-mă în urmă, aş spune că am reuşit să rezolv toate problemele, deşi nu mi-a fost uşor deloc. La cumpărături de exemplu ieşeam doar în orele fixate, nu mă băgam în aglomeraţie, respectam regulile sanitare, mă protejam atât pe mine, cât şi familia mea.


    Cristea Rodica
Cristea Rodica
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net