Interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu cântă operă

Ultima actualizare:
Dinu Iancu Sălăjanu a urcat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, unde l-a întruchipat pe regele din "Aida"
Dinu Iancu Sălăjanu a urcat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, unde l-a întruchipat pe regele din "Aida"

Îndrăgitul interpret de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu s-a reprofilat la 49 de ani: a început să cânte cu succes muzică de operă. Faimosul interpret originar din judeţul Sălaj a urcat anul acesta pe două mari scene de operă din România.

O mulțime de români sunt admiratori ai interpretului de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu. Cu o voce puternică, interpretul a devenit celebru în întreaga țară pentru patosul cu care cântă despre Ardeal.

Mai nou, cunoscutul interpret Dinu Iancu Sălăjanu, 49 de ani, cucereşte inimile spectatorilor şi în calitate de solist de operă. În această postură, îndrăgitul interpret a urcat, în acest an, pe două mari scene din România, scrie adevarul.ro.

În februarie, melomanii l-au putut urmări pe Dinu Iancu Sălăjanu la Opera Română din Craiova, în rolul Don Basilio din "Bărbierul din Sevilla", iar la începutul lunii noiembrie, la Opera Naţională Bucureşti, unde l-a întruchipat pe regele din "Aida".


    Dinu Iancu Sălăjanu a urcat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, unde l-a întruchipat pe regele din
Dinu Iancu Sălăjanu a urcat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, unde l-a întruchipat pe regele din

"Muzica de operă este o pasiune din tinereţe, motivul pentru care am ales să studiez la Conservator. Iubesc în egală măsură muzica clasică şi cea populară, dar mă simt mai împlinit când cânt operă, pentru că am ocazia să demonstrez că sunt pregătit. Consider că a venit vremea să fiu mai matur în voce şi să abordez şi acest gen muzical. Iar obiectivul meu este să mă perfecţionez continuu, pentru a putea cânta cât mai bine muzică clasică, muzică de operă", a declarat artistul, pentru ziarul ”Adevărul”.

Dinu Iancu Sălăjanu a studiat la Conservator

El mărturiseşte că a jucat pentru prima dată într-un spectacol de operă în perioada studenţiei - şi atunci în rolul Don Basilio din opera lui Gioachino Rossini, la Opera Română din Cluj-Napoca, însă descurajările venite inclusiv de la cel care îi era profesor l-au dererminat să abandoneze acest drum şi să meargă pe cel al muzicii populare.

De atunci au trecut aproape două decenii, timp în care a stat departe de spectacolele de gen. Lucrurile au luat o nouă întorsătură odată cu propunerea venită din partea directorului Operei Naţionale din Craiova, Antoniu Zamfir, care îi cunoştea talentul şi abilităţile extraordinare.

Prestaţia sa i-a adus o altă propunere, de această dată din partea lui Ştefan Ignat, directorul Operei Naţionale Bucureşti, coleg de scenă cu Dinu Iancu Sălăjanu în "Bărbierul din Sevilla". Impresionat de interpretarea artistului sălăjean, Ștefan Ignat l-a invitat să joace rolul regelui din "Aida", la Opera din Bucureşti.

Dinu Iancu Sălăjanu a făcut din nou senzaţie. "Deşi stăpâneam rolul şi eram convins că pot, am avut emoţii şi mi-a fost destul de greu pentru că ştacheta mea este ridicată şi îmi propun să cânt de fiecare dată foarte bine. Oricum, nu e puţin lucru să cânţi pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, ale cărei spectacole se joacă toate cu sala plină", scrie adevarul.ro.

În 2019, Dinu iancu Sălăjanu îşi va încânta publicul într-un nou spectacol de operă, tot la Craiova, când va juca rolul toreadorului Escamillo din "Carmen".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net