Interpretarea gestului Elenei Udrea. Ce spune psihologul EXCLUSIV

Ultima actualizare:

    Specialiştii ne-au ajutat la interpretarea gestului Elenei UdreaFoto: Mediafax
Specialiştii ne-au ajutat la interpretarea gestului Elenei UdreaFoto: Mediafax

Gestul făcut de Elena Udrea în plenul Camerei Deputaţilor în seara de luni, 9 februarie, când şi-a atins deliberat nasul cu degetul arătător de la mâna dreaptă are o explicaţie comportamentală şi ne oferă câteva indicii cu ajutorul cărora să înţelegem ce a vrut doamna deputat să transmită. Click! a apelat la ajutorul unui specialist care ne-a ajutat în interpretarea gestului Elenei Udrea.

Luni seară în plenul Parlamentului, fosta şefă a PMP a făcut un gest controversat care a lăsat loc de interpretări. Psihologul psihoterapeut Keren Rosner a făcut pentru Click! interpretarea gestului Elenei Udrea. "Semnul făcut de Elena Udrea este un mesaj transmis cu o codificare prestabilită. Astfel de manifestări semnalează unei alte persoane o acţiune sau continuitatea unei acţiuni despre care s-a discutat în prealabil. Fiind un subiect cunoscut de ambii, în functie de ce semnala doamna Udrea, celălalt avea să ştie ce are de făcut pe mai departe şi să continue conform planului. Putem discuta în cazul explicaţiei doamnei deputat şi despre un amănunt care pare să fie adevărat. Elena Udrea este o persoană parţial sinceră şi cred că într-adevăr persoanei căreia i s-a adresat este una dragă ei aşa cum ea a susţinut", a explicat specialistul în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală.

Ziua de marţi, 10 februarie, a adus o serie de comentarii cu privire la gestul făcut de doamna deputat în plenul Camerei deputaţilor de luni seară. Printre interpretările gestului Elenei Udrea, s-au strecurat diverse abordări ale acestui semn. Unii l-au considerat gest mafiot şi au asociat imaginea Elenei Udrea lângă cea a interlopului Sile Cămătaru, care făcuse şi el ceva identic în timp ce se afla în sala de judecată a unui tribunal. Aceştia susţin că manifestarea fostului şef al PMP este folosit în lumea interlopă din România şi ar reprezenta o ameninţare mascată sau un avertisment. Alţii l-au asociat limbajului masonic. Semnul făcut de Udrea este cel al unei promisiuni că va păstra legea tăcerii, iar în cazul Elenei Udrea asta ar însemna faptul că nu-şi va trăda aliaţii nici dacă ajunge după gratii.

Explicaţia oferită de Elena Udrea

"Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că «totul e în regulă»", a explicat Elena Udrea pe pagina ei oficială de  Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net