Instanţa supremă a decis să înceapă judecata în dosarul lui Liviu Dragnea

dragnea.jpg

liviu dragnea psd klaus iohannis alegeri
Liderul PSD susține că nu vrea să facă „un exercițiu de imaginație” la cererea președintelui
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Vin zile grele pentru Liviu Dragnea, președintele PSD. Judecătorii de la Înalta Curte au decis că instanţa a fost sesizată în mod legal de procurori în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual anunță Mediafax. În cauză, Dragnea este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica. Hotărârea este definitivă

Instanța a respins ca nefondate toate contestațiile acuzaților din dosar. Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu dar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Loading...
 
 

Citește și

  • Lovitură de teatru astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Chiar la prima ședință a procesului în care Liviu Dragnea a atacat cu apel sentința din ”Dosarul Referendumul”s-a decis amânarea cauzei pentru aproape două luni, până pe 23 noiembrie 2015. Potrivit Mediafax, curtea judecă apelul din dosarul în care este Dragnea este acuzat, alături de alţi 70 de inculpaţi, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.