INSP, în contradicție cu Orban: „Elevii să poarte masca doar în recreație, nu și în clasă”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Premierul Ludovic Orban a prezentat miercuri, 12 august, raportul în Parlament despre stadiul pregătirilor pentur începerea școlii. Totuși, declarația șefului INSP contrazice anunțul făcut astăzi de premier.

„Purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Național de Sănătate Publică, scrie Edupedu.

„În școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și personalul auxiliar”, a declarat Orban, în fața camerelor reunite ale Parlamentului.

„Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe, către Ministerul Sănătății. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă. Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a spus șefa INSP, Simona Pârvu.

În ce condiții se vor închide școlile

Ddacă se descoperă un copil infectat, atunci se va închide sala de clasă, aceasta va fi dezinfectată, iar elevul și contacții acestuia vor sta în izolare timp de 14 zile. Dacă vorbim de un focar mai mare, atunci școala va fi închisă pe o perioadă de 14 zile. Din punct de vedere epidemiologic, ar trebui să fie minimum trei cazuri dispersate în ture sau clase diferite pentru a închide toată școala, altfel, dacă vorbim de o singură clasă, atunci avem de a face cu un focar localizat”, a mai declarat Simona Pârvu.

Aceasta a susținut că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte. Pârvu a precizat că pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net