Înlocuiesc gurile de aerisire ale parcării de la Universitate că sunt prea înalte

Ultima actualizare:

    Cuburile din beton au fost  tăiate şi vor fi îndepărtate în  cursul acestei săptămâni
Cuburile din beton au fost tăiate şi vor fi îndepărtate în cursul acestei săptămâni

Două săptămâni au rezistat gurile de aerisire ale parcării subterane de la Piaţa Universităţii. După ce au schimbat proiectul, cerând construirea unor cutii imense din beton chiar în centrul pieţei, pentru protejarea aerisirii, specialiştii Primăriei Capitalei au decis să le înlocuiască cu unele de dimensiuni mai mici.

Cuburile din beton, înalte de peste un metru, au fost tăiate cu flexul, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie îndepărtate.  „Gurile de aerisire vor fi micşorate până la înălţimea de 50 de centimetri. Au fost proiectate în aşa fel încât să fie folosite de trecători ca bănci, pe care se pot aşeza şi admira piaţa", ne-au spus reprezentanţii Apolodor, una din companiile care lucrează la amenajarea peisagistică a Pieţei Universităţii.

Decizia reprezentanţilor Municipalităţii vine la doar o săptămână de la plângerea formulată de arhitectele care au realizat proiectul de reamenajare a pieţei. Ele se plângeau că Municipalitatea nu a ţinut cont de propunerile lor şi a „mutilat" locul public din inima Capitalei. În subteran a fost realizată o parcare de 420 de locuri, a cărei inaugurare va avea loc în această lună.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net