Îngrozitor! Încă un copil a fost răpus de rujeolă

Ultima actualizare:

    Autoritățile cer ca vaccinarea copiilor să se facă de la 9 luni
Autoritățile cer ca vaccinarea copiilor să se facă de la 9 luni

Ignoranța părinților face din ce în ce mai multe victime în rândul copiilor. Încă o fetiță de doi ani a murit de rujeolă, pentru că nu a fost vaccinată.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat un nou deces cauzat de rujeolă, săptămâna trecută, în Caraş-Severin.

Potrivit Radio România Reșița, o fetiţă în vârstă de doi ani din localitatea Ersig a murit din cauza acestei boli, copilul nefiind vaccinat. Este al treilea caz mortal înregistrat în judeţ şi al 16 la nivel naţional.

Au fost peste 2.600 de cazuri confirmate

News.ro arată că dintre cele 2.667 de cazuri de rujeolă confirmate, în toată țara, cele mai multe au fost înregistrate în judeţele Arad – 542, Caraş-Severin – 502, Timiş – 489, Mureş – 296, Dolj – 152 şi Bistriţa-129, iar cele mai puţine în Maramureş, Botoşani, Giurgiu, Prahova şi Ialomiţa.

Și Capitala se află pe lista unde rujeola a făcut victime.

În acest moment, vorbim despre o epidemie care s-a exstins în București și în 36 de județe ale României.

Prima doză de vaccin ROR se administrează copiilor în intervalul de vârstă 12-15 luni, iar cea de-a două doză la începerea şcolii, de obicei la 7 ani.

Autorităţile cer scăderea vârstei de vaccinare la 9 luni și au făcut un apel către părinţii care nu şi-au vaccinat până în acest moment copiii să meargă la medicul de familie pentru a-i imuniza.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net